«Οι στόχοι που φιλοδοξεί να επιτύχει αυτό το βιβλίο είναι: (1) να συγκεντρώσει και συγχωνεύσει δι-επιστημονικές γνώσεις, αρχές και σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες, καίτοι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές, φρονώ ότι είναι απαραίτητες για την κατανόηση από τους φοιτητές των βασικών αρχών της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και την πρακτική εφαρμογή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, (2) να μετατρέψει τις επί μακρόν διαθέσιμες πληροφορίες σε γνώση, (3) να συστηματοποιήσει την πρακτική εφαρμογή της εν λόγω γνώσης μέσω ενδεικτικών περιπτωσιολογικών μελετών, οδηγώντας τον αναγνώστη στη σύνθεση της δι-επιστημονικής γνώσης, (4) να αποτελέσει μία Ακαδημαϊκή κληρονομιά για το μάθημα που μου έχει ανατεθεί, ως ύστατο παραδοτέο της εμπειρίας που έχω συσσωρεύσει.
Οι αρχές και προσεγγίσεις που πραγματεύεται το βιβλίο, αποσκοπούν όχι μόνο στο να περιγράψουν το ΤΙ ισχύει ( = «δεδομένα» ? «πληροφορία»), αλλά επιπλέον στο να αποκρυπτογραφήσουν το ΓΙΑΤΙ (= «γνώση»). Να οδηγήσουν, κατά περίπτωση, στο ΠΩΣ χρησιμοποιούνται ( = «σοφία») στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλύονται οι βασικές πτυχές της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως οι τύποι των τροφικών δηλητηριάσεων, οι πηγές κινδύνου, οι οδοί επιμόλυνσης των τροφίμων, τα προ-απαιτούμενα και οι ορθές πρακτικές υγιεινής, οι αρχές HACCP, η αποτίμηση επικινδυνότητας και τα σύγχρονα εργαλεία για την εφαρμογή της στην πράξη, η μικροβιολογία πρόρρησης (predictive modelling), καθώς και αντιπροσωπευτικές περιπτωσιολογικές μελέτες εφαρμογής των προαναφερθέντων γνώσεων.
Έγινε επιμελής και φιλότιμη προσπάθεια να γραφτεί με τη ροή και την αμεσότητα των παραδόσεων στο αμφιθέατρο, έναντι ενός ακροατηρίου φιλομαθών φοιτητών, επίδοξων επιστημόνων-τεχνολόγων τροφίμων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εντούτοις, συνίσταται ο αναγνώστης να παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της επικαιροποίησης ορισμένων ευμετάβλητων πτυχών της παρεχόμενης πληροφορίας, μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης έκδοσης.
«Οι στόχοι που φιλοδοξεί να επιτύχει αυτό το βιβλίο είναι: (1) να συγκεντρώσει και συγχωνεύσει δι-επιστημονικές γνώσεις, αρχές και σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες, καίτοι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές, φρονώ ότι είναι απαραίτητες για την κατανόηση από τους φοιτητές των βασικών αρχών της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και την πρακτική εφαρμογή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, (2) να μετατρέψει τις επί μακρόν διαθέσιμες πληροφορίες σε γνώση, (3) να συστηματοποιήσει την πρακτική εφαρμογή της εν λόγω γνώσης μέσω ενδεικτικών περιπτωσιολογικών μελετών, οδηγώντας τον αναγνώστη στη σύνθεση της δι-επιστημονικής γνώσης, (4) να αποτελέσει μία Ακαδημαϊκή κληρονομιά για το μάθημα που μου έχει ανατεθεί, ως ύστατο παραδοτέο της εμπειρίας που έχω συσσωρεύσει.
Οι αρχές και προσεγγίσεις που πραγματεύεται το βιβλίο, αποσκοπούν όχι μόνο στο να περιγράψουν το ΤΙ ισχύει ( = «δεδομένα» ? «πληροφορία»), αλλά επιπλέον στο να αποκρυπτογραφήσουν το ΓΙΑΤΙ (= «γνώση»). Να οδηγήσουν, κατά περίπτωση, στο ΠΩΣ χρησιμοποιούνται ( = «σοφία») στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλύονται οι βασικές πτυχές της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως οι τύποι των τροφικών δηλητηριάσεων, οι πηγές κινδύνου, οι οδοί επιμόλυνσης των τροφίμων, τα προ-απαιτούμενα και οι ορθές πρακτικές υγιεινής, οι αρχές HACCP, η αποτίμηση επικινδυνότητας και τα σύγχρονα εργαλεία για την εφαρμογή της στην πράξη, η μικροβιολογία πρόρρησης (predictive modelling), καθώς και αντιπροσωπευτικές περιπτωσιολογικές μελέτες εφαρμογής των προαναφερθέντων γνώσεων.
Έγινε επιμελής και φιλότιμη προσπάθεια να γραφτεί με τη ροή και την αμεσότητα των παραδόσεων στο αμφιθέατρο, έναντι ενός ακροατηρίου φιλομαθών φοιτητών, επίδοξων επιστημόνων-τεχνολόγων τροφίμων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εντούτοις, συνίσταται ο αναγνώστης να παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της επικαιροποίησης ορισμένων ευμετάβλητων πτυχών της παρεχόμενης πληροφορίας, μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης έκδοσης.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝBKS.0870052BKS.0870052ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΚατηγορία: ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ •ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ISBN: 978-618-5252-51-9 Συγγραφέας: ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εκδοτικός οίκος: ΕΜΒΡΥΟ Σελίδες: 352 Διαστάσεις: 17Χ24 Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2023 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ «Οι στόχοι που φιλοδοξεί να επιτύχει αυτό το βιβλίο είναι: (1) να συγκεντρώσει και συγχωνεύσει δι-επιστημονικές γνώσεις, αρχές και σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες, καίτοι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές, φρονώ ότι είναι απαραίτητες για την κατανόηση από τους φοιτητές των βασικών αρχών της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και την πρακτική εφαρμογή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, (2) να μετατρέψει τις επί μακρόν διαθέσιμες πληροφορίες σε γνώση, (3) να συστηματοποιήσει την πρακτική εφαρμογή της εν λόγω γνώσης μέσω ενδεικτικών περιπτωσιολογικών μελετών, οδηγώντας τον αναγνώστη στη σύνθεση της δι-επιστημονικής γνώσης, (4) να αποτελέσει μία Ακαδημαϊκή κληρονομιά για το μάθημα που μου έχει ανατεθεί, ως ύστατο παραδοτέο της εμπειρίας που έχω συσσωρεύσει. Οι αρχές και προσεγγίσεις που πραγματεύεται το βιβλίο, αποσκοπούν όχι μόνο στο να περιγράψουν το ΤΙ ισχύει ( = «δεδομένα» ? «πληροφορία»), αλλά επιπλέον στο να αποκρυπτογραφήσουν το ΓΙΑΤΙ (= «γνώση»). Να οδηγήσουν, κατά περίπτωση, στο ΠΩΣ χρησιμοποιούνται ( = «σοφία») στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλύονται οι βασικές πτυχές της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως οι τύποι των τροφικών δηλητηριάσεων, οι πηγές κινδύνου, οι οδοί επιμόλυνσης των τροφίμων, τα προ-απαιτούμενα και οι ορθές πρακτικές υγιεινής, οι αρχές HACCP, η αποτίμηση επικινδυνότητας και τα σύγχρονα εργαλεία για την εφαρμογή της στην πράξη, η μικροβιολογία πρόρρησης (predictive modelling), καθώς και αντιπροσωπευτικές περιπτωσιολογικές μελέτες εφαρμογής των προαναφερθέντων γνώσεων. Έγινε επιμελής και φιλότιμη προσπάθεια να γραφτεί με τη ροή και την αμεσότητα των παραδόσεων στο αμφιθέατρο, έναντι ενός ακροατηρίου φιλομαθών φοιτητών, επίδοξων επιστημόνων-τεχνολόγων τροφίμων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εντούτοις, συνίσταται ο αναγνώστης να παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της επικαιροποίησης ορισμένων ευμετάβλητων πτυχών της παρεχόμενης πληροφορίας, μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης έκδοσης. ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση