ISBN: 978-960-04-0833-1 Συγγραφέας: ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΕΑΓΓΕΛΟΣ Εκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣ Σειρά: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ Σελίδες: 248 Διαστάσεις: 14Χ20,6 Ημερομηνία Έκδοσης: 2000 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Γιατί είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς σταθερό το βάρος σου σε χώρες όπως η Ελλάδα;Γιατί με την ίδια ποσότητα φαγητού άλλοι παχαίνουν και άλλοι αδυνατίζουν;Είμαστε όλοι γλυκατζήδες;Τι πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε δίαιτα;Η παχυσαρκία έχει σχέση με την κληρονομικότητα; Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε καλή υγεία και μακροζωία΄ξέρουμε όμως πώς θα το πετύχουμε; Το κλειδί βρίσκεται στη σωστή διατροφή. Με τρόπο κατανοητό, ο Ευάγγελος Κανελλάκης, βιοχημικός, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Yale, εξηγεί τη λειτουργία του οργανισμού μας, ξεδιαλύνει τους μύθους γύρω από το φαγητό και παρουσιάζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής ώστε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Βασισμένο σε στοιχεία που περιέχονται σε περισσότερες από 3.000 επιστημονικές μελέτες, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί έναν έγκυρο και πρακτικό οδηγό υγιεινής διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Το συγκεκριμένο βιβλίο εξηγεί: Πώς ο οργανισμός μας αφομοιώνει τις διάφορες τροφές και το ρόλο που παίζει η κάθε τροφή στο γενικό μεταβολισμό. Γιατί πρέπει η σωστή διατροφή να συνδυάζεται με σωστή σωματική άσκηση. Γιατί οι εξαντλητικές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Πώς η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με σωματική άσκηση βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
|