ISBN: 978-960-418-968-7 Συγγραφέας: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Εκδοτικός οίκος: ΤΖΙΟΛΑΣ Σελίδες: 776 Διαστάσεις: 21Χ29 Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2022 ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ Η υψηλή ποιότητα, η ασφάλεια και η διατροφική αξία, το χαμηλό κόστος παραγωγής και το ελαχιστοποιημένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνθέτουν την εικόνα ενός επιτυχημένου προϊόντος. Από την επισήμανση αυτή προκύπτει ο ρόλος και η αποστολή του επιστήμονα τροφίμων τόσο στον σχεδιασμό νέων, ανταγωνιστικών προϊόντων όσο και στη συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων γραμμών παραγωγής. Κεντρικός στόχος του είναι η παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας/ασφάλειας και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αναφορικά με το περιεχόμενο και τις συνιστώσες του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Χημεία, η Μικροβιολογία και η Μηχανική Τροφίμων απαρτίζουν ουσιαστικά τον τρίποδα πάνω στον οποίο στηρίζεται η Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων. Το σύγγραμμα αυτό στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας μαθημάτων Μηχανικής Τροφίμων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Παράλληλα συνιστάται ως απαραίτητο εφόδιο των μάχιμων συναδέλφων που υπηρετούν ως υπεύθυνοι Παραγωγής ή σε Τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) στην Eλληνική Βιομηχανία Τροφίμων.
|