Πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο στην ελληνική γλώσσα που ασχολείται με τη μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για όλα τα είδη των παραγωγικών ζώων και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων να κατανοήσουν τον τρόπο κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων.
Το βιβλίο παρουσιάζει λεπτομερώς την ορθή μεθοδολογία κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων για όλα τα παραγωγικά ζώα, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η υγεία και η ευζωία των ζώων, εκπτύσσεται στο μέγιστο η παραγωγική τους ικανότητα, ελαχιστοποιείται το κόστος παραγωγής των ζωοκομικών προϊόντων, εξασφαλίζεται η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων αυτών και προστατεύεται το περιβάλλον λόγω της ελαχιστοποίησης των αποβλήτων των ζώων. Αναλύονται οι γενικές αρχές κατάρτισης των σιτηρεσίων, τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάρτιση αυτών και οι μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης των ζωοτροφών για τα μηρυκαστικά και τα παμφάγα (χοίροι, πτηνά) ζώα.
Στα επιμέρους κεφάλαια περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για αγελάδες, μοσχάρια, αιγοπρόβατα, αμνοερίφια, χοίρους, όρνιθες, κοτόπουλα, ινδόρνιθες, χήνες, πάπιες, φασιανούς, φραγκόκοτες, ορτύκια, στρουθοκαμήλους, κονίκλους και άλογα. Στα κεφάλαια αυτά αναφέρονται τα ιδιαίτερα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση (όπως είναι η ανατομοφυσιολογία του ζώου, η παραγωγική του κατεύθυνση, το φυσιολογικό ή παραγωγικό του στάδιο, η σύσταση του κτηνοτροφικού προϊόντος που επιδιώκεται να παραχθεί κλπ.), οι πλέον κατάλληλες ζωοτροφές, καθώς και οι ανάγκες όλων των ειδών και κατηγοριών ζώων σε ενέργεια, πρωτεΐνες, ανόργανα στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα κ.λπ. Αναλύεται, επίσης, η επίλυση προβλημάτων διατροφής (κατάρτιση ισόρροπων σιτηρεσίων με το ελάχιστο κόστος) με τη μέθοδο του γραμμικού προγραμματισμού και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης ειδικών ισορροπιστών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καθώς και γενικών ισορροπιστών. Τέλος, στο παράρτημα δίνεται σε πίνακες η χημική σύσταση ενός σημαντικού αριθμού πρώτων υλών (απλών ζωοτροφών) σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, καθώς και η θρεπτική αξία (ενεργειακό περιεχόμενο) τους.
Ένα απαραίτητο βιβλίο για την καθημερινή ζωή των γεωτεχνικών επιστημόνων που ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων τόσο στις παραγωγικές μονάδες όλων των ειδών ζώων, όσο και στις βιομηχανίες ζωοτροφών ή τις εταιρείες που διακινούν ισορροπιστές ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.
Πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο στην ελληνική γλώσσα που ασχολείται με τη μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για όλα τα είδη των παραγωγικών ζώων και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων να κατανοήσουν τον τρόπο κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων.
Το βιβλίο παρουσιάζει λεπτομερώς την ορθή μεθοδολογία κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων για όλα τα παραγωγικά ζώα, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η υγεία και η ευζωία των ζώων, εκπτύσσεται στο μέγιστο η παραγωγική τους ικανότητα, ελαχιστοποιείται το κόστος παραγωγής των ζωοκομικών προϊόντων, εξασφαλίζεται η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων αυτών και προστατεύεται το περιβάλλον λόγω της ελαχιστοποίησης των αποβλήτων των ζώων. Αναλύονται οι γενικές αρχές κατάρτισης των σιτηρεσίων, τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάρτιση αυτών και οι μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης των ζωοτροφών για τα μηρυκαστικά και τα παμφάγα (χοίροι, πτηνά) ζώα.
Στα επιμέρους κεφάλαια περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για αγελάδες, μοσχάρια, αιγοπρόβατα, αμνοερίφια, χοίρους, όρνιθες, κοτόπουλα, ινδόρνιθες, χήνες, πάπιες, φασιανούς, φραγκόκοτες, ορτύκια, στρουθοκαμήλους, κονίκλους και άλογα. Στα κεφάλαια αυτά αναφέρονται τα ιδιαίτερα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση (όπως είναι η ανατομοφυσιολογία του ζώου, η παραγωγική του κατεύθυνση, το φυσιολογικό ή παραγωγικό του στάδιο, η σύσταση του κτηνοτροφικού προϊόντος που επιδιώκεται να παραχθεί κλπ.), οι πλέον κατάλληλες ζωοτροφές, καθώς και οι ανάγκες όλων των ειδών και κατηγοριών ζώων σε ενέργεια, πρωτεΐνες, ανόργανα στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα κ.λπ. Αναλύεται, επίσης, η επίλυση προβλημάτων διατροφής (κατάρτιση ισόρροπων σιτηρεσίων με το ελάχιστο κόστος) με τη μέθοδο του γραμμικού προγραμματισμού και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης ειδικών ισορροπιστών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καθώς και γενικών ισορροπιστών. Τέλος, στο παράρτημα δίνεται σε πίνακες η χημική σύσταση ενός σημαντικού αριθμού πρώτων υλών (απλών ζωοτροφών) σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, καθώς και η θρεπτική αξία (ενεργειακό περιεχόμενο) τους.
Ένα απαραίτητο βιβλίο για την καθημερινή ζωή των γεωτεχνικών επιστημόνων που ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων τόσο στις παραγωγικές μονάδες όλων των ειδών ζώων, όσο και στις βιομηχανίες ζωοτροφών ή τις εταιρείες που διακινούν ισορροπιστές ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝBKS.0190090BKS.0190090ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗΚατηγορία: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ •ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στην κατηγορία ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ ISBN: 978-960-351-676-7 Συγγραφέας: ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Σελίδες: 260 Διαστάσεις: 17Χ24 Ημερομηνία Έκδοσης: Απρίλιος 2007 Πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο στην ελληνική γλώσσα που ασχολείται με τη μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για όλα τα είδη των παραγωγικών ζώων και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων να κατανοήσουν τον τρόπο κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων. Το βιβλίο παρουσιάζει λεπτομερώς την ορθή μεθοδολογία κατάρτισης ισόρροπων σιτηρεσίων για όλα τα παραγωγικά ζώα, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η υγεία και η ευζωία των ζώων, εκπτύσσεται στο μέγιστο η παραγωγική τους ικανότητα, ελαχιστοποιείται το κόστος παραγωγής των ζωοκομικών προϊόντων, εξασφαλίζεται η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων αυτών και προστατεύεται το περιβάλλον λόγω της ελαχιστοποίησης των αποβλήτων των ζώων. Αναλύονται οι γενικές αρχές κατάρτισης των σιτηρεσίων, τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάρτιση αυτών και οι μέθοδοι οικονομικής αξιολόγησης των ζωοτροφών για τα μηρυκαστικά και τα παμφάγα (χοίροι, πτηνά) ζώα. Στα επιμέρους κεφάλαια περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης σιτηρεσίων για αγελάδες, μοσχάρια, αιγοπρόβατα, αμνοερίφια, χοίρους, όρνιθες, κοτόπουλα, ινδόρνιθες, χήνες, πάπιες, φασιανούς, φραγκόκοτες, ορτύκια, στρουθοκαμήλους, κονίκλους και άλογα. Στα κεφάλαια αυτά αναφέρονται τα ιδιαίτερα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση (όπως είναι η ανατομοφυσιολογία του ζώου, η παραγωγική του κατεύθυνση, το φυσιολογικό ή παραγωγικό του στάδιο, η σύσταση του κτηνοτροφικού προϊόντος που επιδιώκεται να παραχθεί κλπ.), οι πλέον κατάλληλες ζωοτροφές, καθώς και οι ανάγκες όλων των ειδών και κατηγοριών ζώων σε ενέργεια, πρωτεΐνες, ανόργανα στοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα κ.λπ. Αναλύεται, επίσης, η επίλυση προβλημάτων διατροφής (κατάρτιση ισόρροπων σιτηρεσίων με το ελάχιστο κόστος) με τη μέθοδο του γραμμικού προγραμματισμού και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία κατάρτισης ειδικών ισορροπιστών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καθώς και γενικών ισορροπιστών. Τέλος, στο παράρτημα δίνεται σε πίνακες η χημική σύσταση ενός σημαντικού αριθμού πρώτων υλών (απλών ζωοτροφών) σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, καθώς και η θρεπτική αξία (ενεργειακό περιεχόμενο) τους. Ένα απαραίτητο βιβλίο για την καθημερινή ζωή των γεωτεχνικών επιστημόνων που ασχολούνται με τη διατροφή των ζώων τόσο στις παραγωγικές μονάδες όλων των ειδών ζώων, όσο και στις βιομηχανίες ζωοτροφών ή τις εταιρείες που διακινούν ισορροπιστές ανόργανων στοιχείων και βιταμινών. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση