Η παρούσα τέταρτη βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου, εφοδιάζει με γνώσεις τόσο τους φοιτητές γεωτεχνικών και βιολογικών επιστημών, όσο και τους χρήστες των υδάτινων οικοσυστημάτων, σαν μια αναφορά για τις βιολογικές δραστηριότητες του χώρου που χρησιμοποιούν.
Η ύλη του βιβλίου στην επανέκδοσή του συνεχίζει να είναι χωρισμένη σε εννιά κεφάλαια αλλά συμπεριλαμβάνει πενήντα νέα είδη ιχθύων. Όλα τα κεφάλαια έχουν εμπλουτισθεί με νέα δεδομένα, τα οποία αναφέρονται στις κυριότερες φυσικοχημικές ιδιότητες των υδάτινων μαζών (γλυκών και αλμυρών), στη φυσιολογία και την ανατομία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στη γεωγραφική κατανομή και μετανάστευση, στις τροφικές συνήθειές τους (οστεϊχθύες, χονδριχθύες, άγναθα), στην εκτίμηση της ηλικίας και του πληθυσμού τους, καθώς και στη διαχείρισή τους.
Επιπλέον, περιγράφονται τα πιο σπουδαία είδη ψαριών που συναντιούνται στα γλυκά και θαλασσινά νερά της χώρας μας και όχι μόνο, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει αυτός που ασχολείται με τους ιχθυολογικούς διαχειριστικούς χειρισμούς των εσωτερικών και αλμυρών υδάτων. Η Ελλάδα περιβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα και συγχρόνως έχει ένα αξιόλογο ποσοστό γλυκών υδάτινων μαζών που προσφέρουν υγιεινές, ψυχικές, αισθητικές, τουριστικές, παραγωγικές και προστατευτικές ωφέλειες στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του Έλληνα για ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Επιπλέον, στη διεθνή βιβλιογραφία οι οικολογικές μελέτες που διαπραγματεύονται τα τρεχούμενα νερά υστερούν σε αριθμό κατά πολύ από αυτές των λιμνών και των θαλασσών. Με γνώμονα τα παραπάνω οι συγγραφείς προχώρησαν στην επανέκδοση του βιβλίου.
Η παρούσα τέταρτη βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου, εφοδιάζει με γνώσεις τόσο τους φοιτητές γεωτεχνικών και βιολογικών επιστημών, όσο και τους χρήστες των υδάτινων οικοσυστημάτων, σαν μια αναφορά για τις βιολογικές δραστηριότητες του χώρου που χρησιμοποιούν.
Η ύλη του βιβλίου στην επανέκδοσή του συνεχίζει να είναι χωρισμένη σε εννιά κεφάλαια αλλά συμπεριλαμβάνει πενήντα νέα είδη ιχθύων. Όλα τα κεφάλαια έχουν εμπλουτισθεί με νέα δεδομένα, τα οποία αναφέρονται στις κυριότερες φυσικοχημικές ιδιότητες των υδάτινων μαζών (γλυκών και αλμυρών), στη φυσιολογία και την ανατομία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στη γεωγραφική κατανομή και μετανάστευση, στις τροφικές συνήθειές τους (οστεϊχθύες, χονδριχθύες, άγναθα), στην εκτίμηση της ηλικίας και του πληθυσμού τους, καθώς και στη διαχείρισή τους.
Επιπλέον, περιγράφονται τα πιο σπουδαία είδη ψαριών που συναντιούνται στα γλυκά και θαλασσινά νερά της χώρας μας και όχι μόνο, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει αυτός που ασχολείται με τους ιχθυολογικούς διαχειριστικούς χειρισμούς των εσωτερικών και αλμυρών υδάτων. Η Ελλάδα περιβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα και συγχρόνως έχει ένα αξιόλογο ποσοστό γλυκών υδάτινων μαζών που προσφέρουν υγιεινές, ψυχικές, αισθητικές, τουριστικές, παραγωγικές και προστατευτικές ωφέλειες στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του Έλληνα για ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Επιπλέον, στη διεθνή βιβλιογραφία οι οικολογικές μελέτες που διαπραγματεύονται τα τρεχούμενα νερά υστερούν σε αριθμό κατά πολύ από αυτές των λιμνών και των θαλασσών. Με γνώμονα τα παραπάνω οι συγγραφείς προχώρησαν στην επανέκδοση του βιβλίου.
ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑBKS.0145260BKS.0145260ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗΚατηγορία: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ •ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ στην κατηγορία ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ ISBN: 978-960-12-2532-6 Συγγραφέας: ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ Εκδοτικός οίκος: UNIVERSITY STUDIO PRESS Σελίδες: 548 Διαστάσεις: 17Χ24 Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλιος 2021 Η παρούσα τέταρτη βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου, εφοδιάζει με γνώσεις τόσο τους φοιτητές γεωτεχνικών και βιολογικών επιστημών, όσο και τους χρήστες των υδάτινων οικοσυστημάτων, σαν μια αναφορά για τις βιολογικές δραστηριότητες του χώρου που χρησιμοποιούν. Η ύλη του βιβλίου στην επανέκδοσή του συνεχίζει να είναι χωρισμένη σε εννιά κεφάλαια αλλά συμπεριλαμβάνει πενήντα νέα είδη ιχθύων. Όλα τα κεφάλαια έχουν εμπλουτισθεί με νέα δεδομένα, τα οποία αναφέρονται στις κυριότερες φυσικοχημικές ιδιότητες των υδάτινων μαζών (γλυκών και αλμυρών), στη φυσιολογία και την ανατομία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στη γεωγραφική κατανομή και μετανάστευση, στις τροφικές συνήθειές τους (οστεϊχθύες, χονδριχθύες, άγναθα), στην εκτίμηση της ηλικίας και του πληθυσμού τους, καθώς και στη διαχείρισή τους. Επιπλέον, περιγράφονται τα πιο σπουδαία είδη ψαριών που συναντιούνται στα γλυκά και θαλασσινά νερά της χώρας μας και όχι μόνο, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει αυτός που ασχολείται με τους ιχθυολογικούς διαχειριστικούς χειρισμούς των εσωτερικών και αλμυρών υδάτων. Η Ελλάδα περιβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα και συγχρόνως έχει ένα αξιόλογο ποσοστό γλυκών υδάτινων μαζών που προσφέρουν υγιεινές, ψυχικές, αισθητικές, τουριστικές, παραγωγικές και προστατευτικές ωφέλειες στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του Έλληνα για ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Επιπλέον, στη διεθνή βιβλιογραφία οι οικολογικές μελέτες που διαπραγματεύονται τα τρεχούμενα νερά υστερούν σε αριθμό κατά πολύ από αυτές των λιμνών και των θαλασσών. Με γνώμονα τα παραπάνω οι συγγραφείς προχώρησαν στην επανέκδοση του βιβλίου. ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση