Το βιβλίο "Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια" έχει γραφτεί με τη σημερινή του μορφή για δύο κυρίως λόγους:
Πρώτον, για να δώσει στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στους φοιτητές των άλλων Γεωπονικών Πανεπιστημίων της χώρας ένα πλήρες σύγγραμμα, ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, όπου τα κείμενα συμπληρώνουν έγχρωμες εικόνες για την πλήρη κατανόηση των παρατιθέμενων τεχνικών.
Ο δεύτερος λόγος είναι η ευρύτερη κυκλοφορία ενός συγγράμματος, το οποίο λείπει από την ελληνική βιβλιογραφία, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν και να το αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες γεωπόνοι, σπουδαστές και προοδευτικοί καλλιεργητές, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους πάνω στις τεχνικές της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια.
Δίνονται στατιστικά στοιχεία της έκτασης των θερμοκηπίων στις κυριότερες μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους στις διάφορες περιοχές της χώρας και δίνεται η έκταση που καταλαμβάνει η καλλιέργεια του κάθε λαχανικού στα υψηλά θερμοκήπια και χαμηλά σκέπαστρα και επομένως διαφαίνεται η σημασία που έχει το κάθε λαχανοκομικό είδος για εκτός εποχής παραγωγή. Τέλος, γίνεται μια ενημέρωση σχετικά με τους κατασκευαστικούς τύπους των θερμοκηπίων που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και σχόλια για την εφαρμογή θέρμανσης κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.
Στο κύριο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται με αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες η καλλιεργητική τεχνική εννέα λαχανικών (τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, αγγουριά, κολοκυθιά, καρπουζιά, πεπονιά, φασολιά και μαρούλι) τα οποία καλλιεργούνται σήμερα στην Ελλάδα μέσα σε διαφόρων τύπων θερμοκηπιακές κατασκευές και τα οποία έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη οικονομική σημασία για τον τόπο.
Το βιβλίο "Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια" έχει γραφτεί με τη σημερινή του μορφή για δύο κυρίως λόγους: • Πρώτον, για να δώσει στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στους φοιτητές των άλλων Γεωπονικών Πανεπιστημίων της χώρας ένα πλήρες σύγγραμμα, ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, όπου τα κείμενα συμπληρώνουν έγχρωμες εικόνες για την πλήρη κατανόηση των παρατιθέμενων τεχνικών. • Ο δεύτερος λόγος είναι η ευρύτερη κυκλοφορία ενός συγγράμματος, το οποίο λείπει από την ελληνική βιβλιογραφία, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν και να το αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες γεωπόνοι, σπουδαστές και προοδευτικοί καλλιεργητές, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους πάνω στις τεχνικές της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια.
Δίνονται στατιστικά στοιχεία της έκτασης των θερμοκηπίων στις κυριότερες μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους στις διάφορες περιοχές της χώρας και δίνεται η έκταση που καταλαμβάνει η καλλιέργεια του κάθε λαχανικού στα υψηλά θερμοκήπια και χαμηλά σκέπαστρα και επομένως διαφαίνεται η σημασία που έχει το κάθε λαχανοκομικό είδος για εκτός εποχής παραγωγή. Τέλος, γίνεται μια ενημέρωση σχετικά με τους κατασκευαστικούς τύπους των θερμοκηπίων που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και σχόλια για την εφαρμογή θέρμανσης κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.
Στο κύριο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται με αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες η καλλιεργητική τεχνική εννέα λαχανικών (τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, αγγουριά, κολοκυθιά, καρπουζιά, πεπονιά, φασολιά και μαρούλι) τα οποία καλλιεργούνται σήμερα στην Ελλάδα μέσα σε διαφόρων τύπων θερμοκηπιακές κατασκευές και τα οποία έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη οικονομική σημασία για τον τόπο.
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑBKS.0191703BKS.0191703ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΧΡΟΛΥΜΠΙΟΣ ΧΡΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗΚατηγορία: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ •ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΧΡ στην κατηγορία ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ ISBN: 960-351-375-Χ Συγγραφέας: ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΧΡ Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Σελίδες: 772 Διαστάσεις: 17x24 Ημερομηνία Έκδοσης: 2001 Το βιβλίο "Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια" έχει γραφτεί με τη σημερινή του μορφή για δύο κυρίως λόγους:• Πρώτον, για να δώσει στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στους φοιτητές των άλλων Γεωπονικών Πανεπιστημίων της χώρας ένα πλήρες σύγγραμμα, ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, όπου τα κείμενα συμπληρώνουν έγχρωμες εικόνες για την πλήρη κατανόηση των παρατιθέμενων τεχνικών.• Ο δεύτερος λόγος είναι η ευρύτερη κυκλοφορία ενός συγγράμματος, το οποίο λείπει από την ελληνική βιβλιογραφία, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν και να το αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες γεωπόνοι, σπουδαστές και προοδευτικοί καλλιεργητές, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους πάνω στις τεχνικές της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια. Δίνονται στατιστικά στοιχεία της έκτασης των θερμοκηπίων στις κυριότερες μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους στις διάφορες περιοχές της χώρας και δίνεται η έκταση που καταλαμβάνει η καλλιέργεια του κάθε λαχανικού στα υψηλά θερμοκήπια και χαμηλά σκέπαστρα και επομένως διαφαίνεται η σημασία που έχει το κάθε λαχανοκομικό είδος για εκτός εποχής παραγωγή. Τέλος, γίνεται μια ενημέρωση σχετικά με τους κατασκευαστικούς τύπους των θερμοκηπίων που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και σχόλια για την εφαρμογή θέρμανσης κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Στο κύριο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται με αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες η καλλιεργητική τεχνική εννέα λαχανικών (τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, αγγουριά, κολοκυθιά, καρπουζιά, πεπονιά, φασολιά και μαρούλι) τα οποία καλλιεργούνται σήμερα στην Ελλάδα μέσα σε διαφόρων τύπων θερμοκηπιακές κατασκευές και τα οποία έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη οικονομική σημασία για τον τόπο. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση