ISBN: 978-960-411-659-1 Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ Σελίδες: 431 Διαστάσεις: 17Χ24 Ημερομηνία Έκδοσης: Απρίλιος 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ Για το βιβλίο αυτό έχει ληφθεί υπόψη όχι μόνο οι απαιτήσεις σπουδαστών και αποφοίτων αντίστοιχων σχολών αλλά και των διπλωματούχων που παίρνουν θέση στη βιομηχανία και αντιμετωπίζουν νέες και πιθανόν δύσκολες καταστάσεις. Το βιβλίο έχει τέτοια δομή ώστε να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των σπουδαστών με βασικές γνώσεις χημείας, βιοχημείας και μικροβιολογίας, αλλά και ατόμων που εργάζονται στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων. Η βασική προσέγγιση είναι να παρουσιαστούν οι βιομηχανικοί μέθοδοι από άποψη τεχνολογική σε σχέση με τη χημεία και τη μικροβιολογία με τα βασικά των επιστημών αυτών. Η γαλακτοβιομηχανία με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει και τις απομιμήσεις προϊόντων γάλακτος και ανάλογα προϊόντα. Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου υπάρχουν παραπομπές καθώς και ασκήσεις, ώστε να γίνεται εφαρμογή της θεωρίας. Επίσης, όπου περιλαμβάνονται όπου χρειάζεται σημεία ελέγχου, βασισμένα στο σύστημα HACCP. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΕισαγωγήΥγρό Γάλα & Υγρά Προϊόντα ΓάλακτοςΠροϊόντα Συμπυκνωμένου και Αποξηραμένου (σε σκόνη) ΓάλακτοςΠροϊόντα Πρωτεΐνης ΓαλακτοβιομηχανίαςΚρέμα και Προϊόντα με Βάση την ΚρέμαΒούτυρο, Μαργαρίνη και Προϊόντα ΕπάλειψηςΤυρίΖυμωμένα ΓάλαταΠαγωτό και Παρόμοια ΠροϊόνταΒιβλιογραφία
|