Οι φυσικές ιδιότητες των τροφίμων είναι πάρα πολύ σπουδαίες καθώς συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά των τροφίμων κατά την επεξεργασία. Η συστηματική μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων είναι μια σχετικά νέα επιστημονική περιοχή και έτσι, η εις βάθος κατανόηση αυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων. Οι διάφορες μέθοδοι επεξεργασίας των τροφίμων μεταβάλλουν τις φυσικές ιδιότητες και προκαλούν επιθυμητές ή και ανεπιθύμητες μεταβολές στο θρεπτικό περιεχόμενο, την υφή, το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Ο σχεδιασμός των διεργασιών και του εξοπλισμού επεξεργασίας των τροφίμων απαιτεί επίσης γνώση των βασικών φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων των τροφίμων, ενώ, λόγω της πολύπλοκης φυσικής και χημικής δομής των τροφίμων, πολλές φορές, δεν μπορεί να γίνει θεωρητική πρόβλεψη και χρειάζονται δεδομένα. Έτσι, η γνώση των φυσικών ιδιοτήτων είναι σημαντική για το χειρισμό, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συντήρηση, τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διανομή των τροφίμων.
Το παρόν βιβλίο παρέχει ένα θεωρητικό και πρακτικό εργαλείο για την πρόβλεψη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εξετάζονται η ενεργότητα ύδατος και η υαλώδης μετάπτωση, οι ρεολογικές, επιφανειακές, θερμικές, μηχανικές, ηλεκτρικές & διηλεκτρικές, οπτικές και ακουστικές ιδιότητες, καθώς και οι ιδιότητες μεταφοράς μάζας. Το νερό είναι ο βασικός διαλύτης των τροφίμων, ενώ επηρεάζει τις ιδιότητες των τροφίμων. Επομένως, σπουδαία είναι η γνώση της δομής και των ιδιοτήτων του νερού. Μεγάλη σπουδαιότητα έχει, επίσης, η σχέση μεταξύ δομής, μήτρας, σύνθεσης και ιδιοτήτων των τροφίμων και η οποία απασχολεί ιδιαιτέρως.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει πλήρως το δυναμικό των φυσικών ιδιοτήτων με τρόπο συστηματικό και με ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα αυτών στην επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων, όπως νωπά, διογκωμένα, αφυδατωμένα, κατεψυγμένα, θερμικά επεξεργασμένα, αποτελούμενα από μικροδομές (γαλακτώματα, αφροί, αιωρήματα) κ.λπ.. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους ασχολούμενους με το σχεδιασμό και ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων και για τους επαγγελματίες, επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους που ασχολούνται με την επεξεργασία και παραγωγή των τροφίμων.
Οι φυσικές ιδιότητες των τροφίμων είναι πάρα πολύ σπουδαίες καθώς συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά των τροφίμων κατά την επεξεργασία. Η συστηματική μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων είναι μια σχετικά νέα επιστημονική περιοχή και έτσι, η εις βάθος κατανόηση αυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων. Οι διάφορες μέθοδοι επεξεργασίας των τροφίμων μεταβάλλουν τις φυσικές ιδιότητες και προκαλούν επιθυμητές ή και ανεπιθύμητες μεταβολές στο θρεπτικό περιεχόμενο, την υφή, το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Ο σχεδιασμός των διεργασιών και του εξοπλισμού επεξεργασίας των τροφίμων απαιτεί επίσης γνώση των βασικών φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων των τροφίμων, ενώ, λόγω της πολύπλοκης φυσικής και χημικής δομής των τροφίμων, πολλές φορές, δεν μπορεί να γίνει θεωρητική πρόβλεψη και χρειάζονται δεδομένα. Έτσι, η γνώση των φυσικών ιδιοτήτων είναι σημαντική για το χειρισμό, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συντήρηση, τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διανομή των τροφίμων.
Το παρόν βιβλίο παρέχει ένα θεωρητικό και πρακτικό εργαλείο για την πρόβλεψη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εξετάζονται η ενεργότητα ύδατος και η υαλώδης μετάπτωση, οι ρεολογικές, επιφανειακές, θερμικές, μηχανικές, ηλεκτρικές & διηλεκτρικές, οπτικές και ακουστικές ιδιότητες, καθώς και οι ιδιότητες μεταφοράς μάζας. Το νερό είναι ο βασικός διαλύτης των τροφίμων, ενώ επηρεάζει τις ιδιότητες των τροφίμων. Επομένως, σπουδαία είναι η γνώση της δομής και των ιδιοτήτων του νερού. Μεγάλη σπουδαιότητα έχει, επίσης, η σχέση μεταξύ δομής, μήτρας, σύνθεσης και ιδιοτήτων των τροφίμων και η οποία απασχολεί ιδιαιτέρως.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει πλήρως το δυναμικό των φυσικών ιδιοτήτων με τρόπο συστηματικό και με ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα αυτών στην επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων, όπως νωπά, διογκωμένα, αφυδατωμένα, κατεψυγμένα, θερμικά επεξεργασμένα, αποτελούμενα από μικροδομές (γαλακτώματα, αφροί, αιωρήματα) κ.λπ.. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους ασχολούμενους με το σχεδιασμό και ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων και για τους επαγγελματίες, επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους που ασχολούνται με την επεξεργασία και παραγωγή των τροφίμων.
ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝBKS.0074584BKS.0074584ΛΑΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑΛΑΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΚατηγορία: ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ •ΛΑΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ISBN: 978-960-02-3497-8 Συγγραφέας: ΛΑΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Εκδοτικός οίκος: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ Σελίδες: 534 Διαστάσεις: 21Χ29 Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2019 Οι φυσικές ιδιότητες των τροφίμων είναι πάρα πολύ σπουδαίες καθώς συσχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά των τροφίμων κατά την επεξεργασία. Η συστηματική μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων είναι μια σχετικά νέα επιστημονική περιοχή και έτσι, η εις βάθος κατανόηση αυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων. Οι διάφορες μέθοδοι επεξεργασίας των τροφίμων μεταβάλλουν τις φυσικές ιδιότητες και προκαλούν επιθυμητές ή και ανεπιθύμητες μεταβολές στο θρεπτικό περιεχόμενο, την υφή, το χρώμα, τη γεύση, το άρωμα και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Ο σχεδιασμός των διεργασιών και του εξοπλισμού επεξεργασίας των τροφίμων απαιτεί επίσης γνώση των βασικών φυσικοχημικών και μηχανικών ιδιοτήτων των τροφίμων, ενώ, λόγω της πολύπλοκης φυσικής και χημικής δομής των τροφίμων, πολλές φορές, δεν μπορεί να γίνει θεωρητική πρόβλεψη και χρειάζονται δεδομένα. Έτσι, η γνώση των φυσικών ιδιοτήτων είναι σημαντική για το χειρισμό, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συντήρηση, τη συσκευασία, την αποθήκευση και τη διανομή των τροφίμων. Το παρόν βιβλίο παρέχει ένα θεωρητικό και πρακτικό εργαλείο για την πρόβλεψη των φυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εξετάζονται η ενεργότητα ύδατος και η υαλώδης μετάπτωση, οι ρεολογικές, επιφανειακές, θερμικές, μηχανικές, ηλεκτρικές & διηλεκτρικές, οπτικές και ακουστικές ιδιότητες, καθώς και οι ιδιότητες μεταφοράς μάζας. Το νερό είναι ο βασικός διαλύτης των τροφίμων, ενώ επηρεάζει τις ιδιότητες των τροφίμων. Επομένως, σπουδαία είναι η γνώση της δομής και των ιδιοτήτων του νερού. Μεγάλη σπουδαιότητα έχει, επίσης, η σχέση μεταξύ δομής, μήτρας, σύνθεσης και ιδιοτήτων των τροφίμων και η οποία απασχολεί ιδιαιτέρως. Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει πλήρως το δυναμικό των φυσικών ιδιοτήτων με τρόπο συστηματικό και με ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα αυτών στην επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων, όπως νωπά, διογκωμένα, αφυδατωμένα, κατεψυγμένα, θερμικά επεξεργασμένα, αποτελούμενα από μικροδομές (γαλακτώματα, αφροί, αιωρήματα) κ.λπ.. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους ασχολούμενους με το σχεδιασμό και ανάπτυξη στον τομέα των τροφίμων και για τους επαγγελματίες, επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους που ασχολούνται με την επεξεργασία και παραγωγή των τροφίμων. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση