ISBN: 9789925563227 Συγγραφέας: ΜΠΕΝΤΕΡ ΝΤΕΙΒΙΝΤ Εκδοτικός οίκος: ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Σελίδες: 494 Διαστάσεις: 17Χ24 Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2019 Το να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα θρεπτικά στοιχεία μεταβολίζονται, και ως εκ τούτου τις αρχές τις βιοχημείας, είναι σημαντικό ώστε να κατανοήσουμε την επιστημονική βάση αυτού που θα ονομάζαμε υγιεινή διατροφή. Η εκτενώς αναθεωρημένη και ανανεωμένη έκδοση, που αντανακλά τις τρέχουσες γνώσεις των διατροφικών και διαιτητικών απαιτήσεων, Εισαγωγή στη Διατροφή και το Μεταβολισμό, 5η Έκδοση, παρουσιάζει ένα προσβάσιμο κείμενο με τις βασικές αρχές της διατροφής και του μεταβολισμού και της βιοχημείας που απαιτούνται για την κατανόηση της επιστήμης της διατροφής. Το έγχρωμο κείμενο διερευνά την ανάγκη για τροφή και την αξιοποίησή της από το σώμα, καθώς επίσης και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της υγείας και της διατροφής. Περιγράφει τα μεταβολικά μονοπάτια και τη βιοχημική βάση της διατροφικής και ψυχολογικής τους σημασίας. Στα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνονται χημικές αντιδράσεις και κατάλυση ενζύμων, ο ρόλος του ΑΤΡ, ο μεταβολισμός και η απορρόφηση των υδατανθράκων, των λιπιδίων και των πρωτεϊνών, θέματα που συσχετίζονται με το υπερβολικό βάρος, προβλήματα υποσιτισμού· λειτουργία και απαιτήσεις βιταμινών και μετάλλων. Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με μια ποικιλία θεμάτων, όπως ο έλεγχος της όρεξης, η ορμονική δράση, η ολοκλήρωση και έλεγχος του μεταβολισμού. Επιπλέον, η 5η έκδοση περιλαμβάνει λέξεις κλειδιά στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Το κείμενο εξηγεί τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων που έχουν συζητήσει σχετικά με τις διατροφικές απαιτήσεις, τη διατροφή και την υγεία, καθώς επίσης και την επιστημονική βάση για τα συμπεράσματα στα οποίο έχουν καταλήξει. Επίσης, παρέχεται ένα θεμέλιο της επιστημονικής γνώσης για την ερμηνεία και την αξιολόγηση των μελλοντικών εξελίξεων στην επιστήμη της διατροφή και της υγείας. Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει νέες διαδραστικές εκπαιδευτικές ασκήσεις, παρουσιάσεις PowerPoint για κάθε κεφάλαιο, κουίζ αυτοαξιολόγησης, προσομοιώσεις εργαστηριακών πειραμάτων, και ένα πρόγραμμα ανάλυσης θρεπτικών συστατικών.
|