Από τις Εκδόσεις Σταμούλη κυκλοφορεί ένα βιβλίο - οδηγός για το νέο διεθνές πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Οι συγγραφείς Ιωάννης Αρβανιτογιάννης και Νικόλαος Τζούρος παρουσιάζουν βήμα προς βήμα το ISO 22000, το οποίο έρχεται να εναρμονίσει τα υπάρχοντα πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, επεκτείνοντας την εφαρμογή της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Με το νέο πρότυπο επιτυγχάνεται καλύτερα η αμοιβαία ανταλλαγή σχετικών δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εταίρων της ασφάλειας τροφίμων, δηλαδή των επιχειρήσεων της αλυσίδας τροφίμων, των προμηθευτών τους και των αρχών.
Το βιβλίο «αποκωδικοποιεί» πλήρως τις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί το διεθνές πρότυπο ISO 22000, εξοπλίζοντας τους φορείς της διατροφικής αλυσίδας με την απαραίτητη γνώση για να ανταποκριθούν σε αυτές άμεσα και αποτελεσματικά. Η σφαιρική παρουσίαση και ερμηνεία του προτύπου περιλαμβάνει το νέο, εκτεταμένο πεδίο εφαρμογής του (πρωτογενής παραγωγή, παραγωγή ζωοτροφών, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες), στοιχεία ιχνηλασιμότητας και επικοινωνία στην αλυσίδα τροφίμων, προαπαιτούμενα και λειτουργικά προαπαιτούμενα (εξασφάλιση των βασικών συνθηκών, του υγιεινού περιβάλλοντος για την παραγωγή, επεξεργασία ή χειρισμό των τροφίμων), καθώς και τη νέα, συστημική προσέγγιση στην ασφάλεια τροφίμων. Παρατίθενται οι βασικοί κανόνες για δειγματοληψία τροφίμων και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα τρόφιμα εμπεριέχεται σε συνοδευτικό CD.
Το βιβλίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενες στην αλυσίδα τροφίμων, αρχές ελέγχου τροφίμων, εργαστήρια τροφίμων, συμβούλους επιχειρήσεων, οργανισμούς πιστοποίησης και διαπίστευσης, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και καταναλωτές. Παράλληλα απευθύνεται και σε οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να επαληθεύσει και να τεκμηριώσει τη συμμόρφωσή της με τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Από τις Εκδόσεις Σταμούλη κυκλοφορεί ένα βιβλίο - οδηγός για το νέο διεθνές πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Οι συγγραφείς Ιωάννης Αρβανιτογιάννης και Νικόλαος Τζούρος παρουσιάζουν βήμα προς βήμα το ISO 22000, το οποίο έρχεται να εναρμονίσει τα υπάρχοντα πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, επεκτείνοντας την εφαρμογή της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Με το νέο πρότυπο επιτυγχάνεται καλύτερα η αμοιβαία ανταλλαγή σχετικών δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εταίρων της ασφάλειας τροφίμων, δηλαδή των επιχειρήσεων της αλυσίδας τροφίμων, των προμηθευτών τους και των αρχών.
Το βιβλίο «αποκωδικοποιεί» πλήρως τις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί το διεθνές πρότυπο ISO 22000, εξοπλίζοντας τους φορείς της διατροφικής αλυσίδας με την απαραίτητη γνώση για να ανταποκριθούν σε αυτές άμεσα και αποτελεσματικά. Η σφαιρική παρουσίαση και ερμηνεία του προτύπου περιλαμβάνει το νέο, εκτεταμένο πεδίο εφαρμογής του (πρωτογενής παραγωγή, παραγωγή ζωοτροφών, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες), στοιχεία ιχνηλασιμότητας και επικοινωνία στην αλυσίδα τροφίμων, προαπαιτούμενα και λειτουργικά προαπαιτούμενα (εξασφάλιση των βασικών συνθηκών, του υγιεινού περιβάλλοντος για την παραγωγή, επεξεργασία ή χειρισμό των τροφίμων), καθώς και τη νέα, συστημική προσέγγιση στην ασφάλεια τροφίμων. Παρατίθενται οι βασικοί κανόνες για δειγματοληψία τροφίμων και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα τρόφιμα εμπεριέχεται σε συνοδευτικό CD.
Το βιβλίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενες στην αλυσίδα τροφίμων, αρχές ελέγχου τροφίμων, εργαστήρια τροφίμων, συμβούλους επιχειρήσεων, οργανισμούς πιστοποίησης και διαπίστευσης, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και καταναλωτές. Παράλληλα απευθύνεται και σε οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να επαληθεύσει και να τεκμηριώσει τη συμμόρφωσή της με τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑBKS.0190061BKS.0190061ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι., ΤΖΟΥΡΟΣ Ν.ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι., ΤΖΟΥΡΟΣ Ν.MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΚατηγορία: MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ •ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι., ΤΖΟΥΡΟΣ Ν. στην κατηγορία MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ISBN: 960-351-651-1 Συγγραφέας: ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι., ΤΖΟΥΡΟΣ Ν. Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Σελίδες: 391 Διαστάσεις: 17x24 Ημερομηνία Έκδοσης: 2006 Από τις Εκδόσεις Σταμούλη κυκλοφορεί ένα βιβλίο - οδηγός για το νέο διεθνές πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Οι συγγραφείς Ιωάννης Αρβανιτογιάννης και Νικόλαος Τζούρος παρουσιάζουν βήμα προς βήμα το ISO 22000, το οποίο έρχεται να εναρμονίσει τα υπάρχοντα πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, επεκτείνοντας την εφαρμογή της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Με το νέο πρότυπο επιτυγχάνεται καλύτερα η αμοιβαία ανταλλαγή σχετικών δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των εταίρων της ασφάλειας τροφίμων, δηλαδή των επιχειρήσεων της αλυσίδας τροφίμων, των προμηθευτών τους και των αρχών. Το βιβλίο «αποκωδικοποιεί» πλήρως τις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί το διεθνές πρότυπο ISO 22000, εξοπλίζοντας τους φορείς της διατροφικής αλυσίδας με την απαραίτητη γνώση για να ανταποκριθούν σε αυτές άμεσα και αποτελεσματικά. Η σφαιρική παρουσίαση και ερμηνεία του προτύπου περιλαμβάνει το νέο, εκτεταμένο πεδίο εφαρμογής του (πρωτογενής παραγωγή, παραγωγή ζωοτροφών, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες), στοιχεία ιχνηλασιμότητας και επικοινωνία στην αλυσίδα τροφίμων, προαπαιτούμενα και λειτουργικά προαπαιτούμενα (εξασφάλιση των βασικών συνθηκών, του υγιεινού περιβάλλοντος για την παραγωγή, επεξεργασία ή χειρισμό των τροφίμων), καθώς και τη νέα, συστημική προσέγγιση στην ασφάλεια τροφίμων. Παρατίθενται οι βασικοί κανόνες για δειγματοληψία τροφίμων και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα τρόφιμα εμπεριέχεται σε συνοδευτικό CD. Το βιβλίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενες στην αλυσίδα τροφίμων, αρχές ελέγχου τροφίμων, εργαστήρια τροφίμων, συμβούλους επιχειρήσεων, οργανισμούς πιστοποίησης και διαπίστευσης, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και καταναλωτές. Παράλληλα απευθύνεται και σε οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να επαληθεύσει και να τεκμηριώσει τη συμμόρφωσή της με τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση