To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
Αρχική > Βιβλία > Χόμπυ • Σπορ > ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ
 
 
 
   
 
psaria kai orimansi photo

psaria kai orimansi photo


ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ

BKS.0231056      
ΚατηγορίαΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΥποκατηγορίαΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!

Σταθερά Χαμηλές Τιμές!

Εδώ θα βρείτε κάθε μέρα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές

49.50 €
Προτεινόμενη λιανική 55.00 €

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-504-391-9
Συγγραφέας: ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗ
Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 24Χ32
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2025

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΨΑΡΙΩΝ

Σας έχει τύχει ποτέ να αγοράσετε ένα ολόφρεσκο ψάρι, κατευθείαν από τη βάρκα, αλλά να είναι άνοστο όταν το μαγειρέψετε ή ακόμα και δυσάρεστο στην υφή και τη γεύση; Παρατηρήσατε ποτέ γευστικές διαφορές, για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο στήρες ολόφρεσκες μεν, αλλά ψαρεμένες από δύο διαφορετικούς ψαράδες; Σίγουρα θα έχετε ακούσει από κάποιον παλιό ψαρά ή κάποιον μάγειρα, όταν σας φέρνουν έναν ροφό ή όταν τον αγοράζετε, ότι το ψάρι πρέπει να «κάτσει» στο ψυγείο σας για μερικές μέρες προτού το μαγειρέψετε. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Σκεφτήκατε ποτέ ότι καλό είναι να έχετε σταθερούς συνεργάτες ψαράδες και με ποια κριτήρια να τους διαλέγετε; Τι κάνει ένα ψάρι ξεχωριστό, κι ας μην είναι φρέσκο; Πώς λειτουργεί στη σάρκα ενός ψαρεμένου ψαριού η αναερόβια γλυκόλυση και τι πρέπει να προσδοκά απ’ αυτή τη φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση ένας χειριστής (μάγειρας, σεφ κ.λπ.); Τι σχέση έχει με όλα τα παραπάνω και πώς εξαρτάται απ’ αυτά η συγκεκριμένη χημική διεργασία που λαμβάνει χώρα στην κυτταρική δομή ενός ψαριού; Και πώς επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα (πιάτο) στο μενού ενός εστιατορίου ή στο καθημερινό τραπέζι μας; Τελικά, είναι ένα ψάρι σε ωρίμανση «μπαγιάτικο»;

Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά άλλα ακόμη, όπως λεπτομέρειες που αφορούν περισσότερο εξειδικευμένους χειριστές (π.χ. σεφ) σχετικά με την ωρίμανση (π.χ. ξηρά και νωπή) και τις εφαρμογές της στο κάθε ψάρι. Παράλληλα, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τα παραπάνω με τρόπο ορθό και κατανοητό, θα παρουσιάσουμε μέσα από σύντομες αλλά απαραίτητες ενότητες τους τύπους βυθού στους οποίους ζουν τα ψάρια (δηλαδή το σπίτι τους) που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, τη διατροφή και τη δίαιτά τους, τους τρόπους με τους οποίους ψαρεύονται και ποια είδη ενδείκνυνται για εφαρμογές ωρίμανσης, ποια είναι η κατάλληλη εποχή ψαρέματος του κάθε ψαριού και, τέλος, θα γνωρίσουμε τα ίδια τα ψάρια -ή μάλλον τα περισσότερα- των ελληνικών θαλασσών. Γενικότερα, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το προαιώνιο στερεότυπο που θέλει το ψάρι να πρέπει να τρώγεται φρέσκο.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

Last viewed
ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ (BKS.0231056)
psaria kai orimansi photo
Κατόπιν παραγγελίας

Σταθερά Χαμηλές Τιμές!

Εδώ θα βρείτε κάθε μέρα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές

Wishlist
Share
49.50 €
Προτεινόμενη λιανική 55.00 €
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

ISBN: 978-960-504-391-9
Συγγραφέας: ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗ
Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 24Χ32
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2025

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΨΑΡΙΩΝ

Σας έχει τύχει ποτέ να αγοράσετε ένα ολόφρεσκο ψάρι, κατευθείαν από τη βάρκα, αλλά να είναι άνοστο όταν το μαγειρέψετε ή ακόμα και δυσάρεστο στην υφή και τη γεύση; Παρατηρήσατε ποτέ γευστικές διαφορές, για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο στήρες ολόφρεσκες μεν, αλλά ψαρεμένες από δύο διαφορετικούς ψαράδες; Σίγουρα θα έχετε ακούσει από κάποιον παλιό ψαρά ή κάποιον μάγειρα, όταν σας φέρνουν έναν ροφό ή όταν τον αγοράζετε, ότι το ψάρι πρέπει να «κάτσει» στο ψυγείο σας για μερικές μέρες προτού το μαγειρέψετε. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Σκεφτήκατε ποτέ ότι καλό είναι να έχετε σταθερούς συνεργάτες ψαράδες και με ποια κριτήρια να τους διαλέγετε; Τι κάνει ένα ψάρι ξεχωριστό, κι ας μην είναι φρέσκο; Πώς λειτουργεί στη σάρκα ενός ψαρεμένου ψαριού η αναερόβια γλυκόλυση και τι πρέπει να προσδοκά απ’ αυτή τη φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση ένας χειριστής (μάγειρας, σεφ κ.λπ.); Τι σχέση έχει με όλα τα παραπάνω και πώς εξαρτάται απ’ αυτά η συγκεκριμένη χημική διεργασία που λαμβάνει χώρα στην κυτταρική δομή ενός ψαριού; Και πώς επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα (πιάτο) στο μενού ενός εστιατορίου ή στο καθημερινό τραπέζι μας; Τελικά, είναι ένα ψάρι σε ωρίμανση «μπαγιάτικο»;

Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά άλλα ακόμη, όπως λεπτομέρειες που αφορούν περισσότερο εξειδικευμένους χειριστές (π.χ. σεφ) σχετικά με την ωρίμανση (π.χ. ξηρά και νωπή) και τις εφαρμογές της στο κάθε ψάρι. Παράλληλα, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τα παραπάνω με τρόπο ορθό και κατανοητό, θα παρουσιάσουμε μέσα από σύντομες αλλά απαραίτητες ενότητες τους τύπους βυθού στους οποίους ζουν τα ψάρια (δηλαδή το σπίτι τους) που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, τη διατροφή και τη δίαιτά τους, τους τρόπους με τους οποίους ψαρεύονται και ποια είδη ενδείκνυνται για εφαρμογές ωρίμανσης, ποια είναι η κατάλληλη εποχή ψαρέματος του κάθε ψαριού και, τέλος, θα γνωρίσουμε τα ίδια τα ψάρια -ή μάλλον τα περισσότερα- των ελληνικών θαλασσών. Γενικότερα, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το προαιώνιο στερεότυπο που θέλει το ψάρι να πρέπει να τρώγεται φρέσκο.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ BKS.0231056 BKS.0231056 ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 978-960-504-391-9 Συγγραφέας: ΣΟΥΡΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗ Σελίδες: 176 Διαστάσεις: 24Χ32 Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2025 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΨΑΡΙΩΝ Σας έχει τύχει ποτέ να αγοράσετε ένα ολόφρεσκο ψάρι, κατευθείαν από τη βάρκα, αλλά να είναι άνοστο όταν το μαγειρέψετε ή ακόμα και δυσάρεστο στην υφή και τη γεύση; Παρατηρήσατε ποτέ γευστικές διαφορές, για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο στήρες ολόφρεσκες μεν, αλλά ψαρεμένες από δύο διαφορετικούς ψαράδες; Σίγουρα θα έχετε ακούσει από κάποιον παλιό ψαρά ή κάποιον μάγειρα, όταν σας φέρνουν έναν ροφό ή όταν τον αγοράζετε, ότι το ψάρι πρέπει να «κάτσει» στο ψυγείο σας για μερικές μέρες προτού το μαγειρέψετε. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Σκεφτήκατε ποτέ ότι καλό είναι να έχετε σταθερούς συνεργάτες ψαράδες και με ποια κριτήρια να τους διαλέγετε; Τι κάνει ένα ψάρι ξεχωριστό, κι ας μην είναι φρέσκο; Πώς λειτουργεί στη σάρκα ενός ψαρεμένου ψαριού η αναερόβια γλυκόλυση και τι πρέπει να προσδοκά απ’ αυτή τη φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση ένας χειριστής (μάγειρας, σεφ κ.λπ.); Τι σχέση έχει με όλα τα παραπάνω και πώς εξαρτάται απ’ αυτά η συγκεκριμένη χημική διεργασία που λαμβάνει χώρα στην κυτταρική δομή ενός ψαριού; Και πώς επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα (πιάτο) στο μενού ενός εστιατορίου ή στο καθημερινό τραπέζι μας; Τελικά, είναι ένα ψάρι σε ωρίμανση «μπαγιάτικο»; Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά άλλα ακόμη, όπως λεπτομέρειες που αφορούν περισσότερο εξειδικευμένους χειριστές (π.χ. σεφ) σχετικά με την ωρίμανση (π.χ. ξηρά και νωπή) και τις εφαρμογές της στο κάθε ψάρι. Παράλληλα, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τα παραπάνω με τρόπο ορθό και κατανοητό, θα παρουσιάσουμε μέσα από σύντομες αλλά απαραίτητες ενότητες τους τύπους βυθού στους οποίους ζουν τα ψάρια (δηλαδή το σπίτι τους) που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, τη διατροφή και τη δίαιτά τους, τους τρόπους με τους οποίους ψαρεύονται και ποια είδη ενδείκνυνται για εφαρμογές ωρίμανσης, ποια είναι η κατάλληλη εποχή ψαρέματος του κάθε ψαριού και, τέλος, θα γνωρίσουμε τα ίδια τα ψάρια -ή μάλλον τα περισσότερα- των ελληνικών θαλασσών. Γενικότερα, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το προαιώνιο στερεότυπο που θέλει το ψάρι να πρέπει να τρώγεται φρέσκο.
44.55
10 1 1

x
Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Οργανα γυμναστικής
Outdoor
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
Προσωπική φροντίδα
Ενδυση - Υπόδηση
Αθλητικά είδη
Βρεφικά - Παιδικά
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials     Zen 10
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.
Πληροφορίες Ρυθμίσεις Απόρριψη Αποδοχή