Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής;
Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα!
Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας.
Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά!
Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής;
Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα!
Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας.
Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά!
ΚΑΥΤΟBKS.0075428BKS.0075428ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛΔΙΑΦΟΡΑΚατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ •ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ στην κατηγορία ΔΙΑΦΟΡΑ ISBN: 978-960-218-548-3 Συγγραφέας: ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ Εκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗ Σελίδες: 432 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2007 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΕΦ Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής; Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα! Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας. Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά! ΚΑΥΤΟ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση