ISBN: 978-960-508-127-0 Συγγραφέας: ΑΡΕΡΑ ΟΤΤΟ Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ Σελίδες: 432 Διαστάσεις: 21Χ29 Ημερομηνία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2014 ΜΠΑΡ-ΠΟΤΑ-ΚΟΚΤΕΙΛ-ΣΝΑΚ Το βιβλίο αυτό δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που εξετάζει τη λειτουργία ενός μπαρ, αλλά ένα διδακτικό βιβλίο για τα μπαρ που βασίζεται σε μια νέα, πιο πρακτική αρχή: Με διεξοδικό τρόπο και με πολλές εικονογραφημένες περιγραφές βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στους αναγνώστες όλες οι εργασίες σε ένα μπαρ καθώς κι ο τρόπος παρασκευής διάφορων ποτών. Στα πρώτα τρία κεφάλαια περιγράφεται η διαρρύθμιση και η οργάνωση του μπαρ, από τον κατάλογο των ποτών και τα εργαλεία του μπαρ, μέχρι και το bar stock. Παρατίθενται πολλές εικόνες για την καλύτερη κατανόηση των κειμένων. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζεται η λεπτομερής περιγραφή των εργασιών στο μπαρ με φωτογραφίες που απεικονίζουν βήμα προς βήμα όλες τις διαδικασίες προπαρασκευής και παρασκευής κάθε είδους αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Επίσης: Συνταγές για σπέσιαλ ποτά και κοκτέιλ για κάθε περίστασηΣυμβουλές για τη διοργάνωση ιδιωτικών κι επαγγελματικών εκδηλώσεωνΤρόποι ετοιμασίας για διάφορες γαρνιτούρες με πολλά εικονογραφημένα παραδείγματαΚανόνες σερβιρίσματος των ποτώνΣνακς και finger foodΣυμβουλές για την οργάνωση μιας επιχείρησης μπαρΛεπτομερής κατάρτιση των λογαριασμών Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει στο τέλος Ερωτήσεις κι Απαντήσεις, ώστε να ελέγχει μόνος του ο αναγνώστης όσα έμαθε. Τα παραρτήματα περιλαμβάνουν συνοπτικά τις σημαντικότερες πληροφορίες και χρησιμεύουν στη γρηγορότερη αναζήτηση των αντίστοιχων περιεχομένων: Εκτός από το ευρετήριο των ειδικών όρων κι εκφράσεων περιλαμβάνεται κι ένα ευρετήριο όλων των συνταγών κατηγοριοποιημένων ανά είδος ποτού, καθώς κι ένα ευρετήριο μη αλκοολούχων ποτών με τις αντίστοιχες εικονογραφημένες συνταγές. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών ξενοδοχειακών επαγγελμάτων, σε εργαζομένους σε μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1 Η Οργάνωση ενός Μπαρ 2 Ο Εξοπλισμός του Μπαρ 3 Οργάνωση ενός Bar Stock 4 Δεξιότητες στο Μπαρ 5 Οικονομική Διαχείριση ενός Μπαρ 6 Αλκοολούχα Ποτά 7 Μη Αλκοολούχα Ποτά 8 Σπέσιαλ Ποτά 9 Συνταγές Κοκτέιλ που έχει φέρει ο Συγγραφέας από Ξένες Χώρες 289 10 Κοκτέιλ Πάρτι 11 Ποτά και Κοκτέιλς για Διαφορετικές Περιστάσεις κι Εποχές 12 Γαρνιτούρες 13 Βασικές Γνώσεις για τις Διάφορες Κατηγορίες Ποτών 14 Βασικοί Κανόνες Σερβιρίσματος 15 Λαχταριστά Σνακς και Finger-food Παραρτήματα: Ειδική ορολογία του μπαρΕξήγηση συμβόλωνΕυρετήριο συνταγώνΕυρετήριο όρων
|