Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε δεκάδες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Αρχικά η έκδοση περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της ζύμης και το άνοιγμα των φύλλων, ενώ υπάρχει εκτενής παρουσίαση παραδοσιακών τεχνοτροπιών όπως είναι: τα "πιτάκια", ο "ήλιος", το "παραδοσιακό φύλλο", οι "γιοχάδες" ή τα "φυλλωτά" κτλ.
Αλλά και οι προτάσεις για τη γέμιση είναι πολλές: τυριά, χόρτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ρύζι και θαλασσινά. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης και άλλες κατηγορίες πίτας, όπως ξεσκέπαστες πίτες, πίτες γλυκίσματα, πιτάκια ή πιτούλες κ.ά.
Συνολικά παρουσιάζονται 80 παραδοσιακές και σύγχρονες πίτες, από τη στριφτή τυρόπιτα Μακεδονίας ως το ποντιακό περέκ, τη ρυζόπιτα Σερρών, τη βλάχικη κρεατόπιτα με πράσο, τη μελιτζανόπιτα Βέροιας, την κρεατόπιτα Θεσσαλίας με αρνίσια συκωταριά, τη χορτόπιτα Κρήτης με άγρια χόρτα και ελιές, τον πλαστό Θεσσαλίας, την πρασόπιτα Νάουσας, την παραδοσιακή χορτόπιτα Φλώρινας, τη μανιταρόπιτα Γρεβενών, την μπακαλιαρόπιτα, τα κυπριακά χαλουμοπιτάκια, τα καλτσούνια Κρήτης, τα πιροσκί με πατάτες, τις φλογέρες με παστουρμά και αβγά και πολλές άλλες.
Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα: "Με το βιβλίο αυτό θα ήθελα να συμβάλλω ώστε να διασωθούν οι παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής πίτας. Τα αγνά υλικά, η άριστη ποιότητά τους και η φρεσκάδα τους είναι όλα αυτά που συντελούν σε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Με φύλλο σπιτικό, με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, με γέμιση αλμυρή ή γλυκιά, καλοψημένη και τραγανή, είναι σίγουρα ένας γευστικός πειρασμός!"
Η μαγειρική είναι φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα. Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε! Την πρώτη φορά ίσως αποτύχετε, τη δεύτερη θα βελτιωθείτε, την τρίτη θα θριαμβεύσετε! Όλοι θα μιλούν για την πίτα σας...
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε δεκάδες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Αρχικά η έκδοση περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της ζύμης και το άνοιγμα των φύλλων, ενώ υπάρχει εκτενής παρουσίαση παραδοσιακών τεχνοτροπιών όπως είναι: τα "πιτάκια", ο "ήλιος", το "παραδοσιακό φύλλο", οι "γιοχάδες" ή τα "φυλλωτά" κτλ.
Αλλά και οι προτάσεις για τη γέμιση είναι πολλές: τυριά, χόρτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ρύζι και θαλασσινά. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης και άλλες κατηγορίες πίτας, όπως ξεσκέπαστες πίτες, πίτες γλυκίσματα, πιτάκια ή πιτούλες κ.ά.
Συνολικά παρουσιάζονται 80 παραδοσιακές και σύγχρονες πίτες, από τη στριφτή τυρόπιτα Μακεδονίας ως το ποντιακό περέκ, τη ρυζόπιτα Σερρών, τη βλάχικη κρεατόπιτα με πράσο, τη μελιτζανόπιτα Βέροιας, την κρεατόπιτα Θεσσαλίας με αρνίσια συκωταριά, τη χορτόπιτα Κρήτης με άγρια χόρτα και ελιές, τον πλαστό Θεσσαλίας, την πρασόπιτα Νάουσας, την παραδοσιακή χορτόπιτα Φλώρινας, τη μανιταρόπιτα Γρεβενών, την μπακαλιαρόπιτα, τα κυπριακά χαλουμοπιτάκια, τα καλτσούνια Κρήτης, τα πιροσκί με πατάτες, τις φλογέρες με παστουρμά και αβγά και πολλές άλλες.
Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα: "Με το βιβλίο αυτό θα ήθελα να συμβάλλω ώστε να διασωθούν οι παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής πίτας. Τα αγνά υλικά, η άριστη ποιότητά τους και η φρεσκάδα τους είναι όλα αυτά που συντελούν σε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Με φύλλο σπιτικό, με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, με γέμιση αλμυρή ή γλυκιά, καλοψημένη και τραγανή, είναι σίγουρα ένας γευστικός πειρασμός!"
Η μαγειρική είναι φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα. Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε! Την πρώτη φορά ίσως αποτύχετε, τη δεύτερη θα βελτιωθείτε, την τρίτη θα θριαμβεύσετε! Όλοι θα μιλούν για την πίτα σας...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΑ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)BKS.0437414BKS.0437414ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡΚατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 978-960-457-700-2 Συγγραφέας: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗ Εκδοτικός οίκος: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Σελίδες: 224 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Φεβρουάριος 2015 Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε δεκάδες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Αρχικά η έκδοση περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της ζύμης και το άνοιγμα των φύλλων, ενώ υπάρχει εκτενής παρουσίαση παραδοσιακών τεχνοτροπιών όπως είναι: τα "πιτάκια", ο "ήλιος", το "παραδοσιακό φύλλο", οι "γιοχάδες" ή τα "φυλλωτά" κτλ. Αλλά και οι προτάσεις για τη γέμιση είναι πολλές: τυριά, χόρτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ρύζι και θαλασσινά. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης και άλλες κατηγορίες πίτας, όπως ξεσκέπαστες πίτες, πίτες γλυκίσματα, πιτάκια ή πιτούλες κ.ά. Συνολικά παρουσιάζονται 80 παραδοσιακές και σύγχρονες πίτες, από τη στριφτή τυρόπιτα Μακεδονίας ως το ποντιακό περέκ, τη ρυζόπιτα Σερρών, τη βλάχικη κρεατόπιτα με πράσο, τη μελιτζανόπιτα Βέροιας, την κρεατόπιτα Θεσσαλίας με αρνίσια συκωταριά, τη χορτόπιτα Κρήτης με άγρια χόρτα και ελιές, τον πλαστό Θεσσαλίας, την πρασόπιτα Νάουσας, την παραδοσιακή χορτόπιτα Φλώρινας, τη μανιταρόπιτα Γρεβενών, την μπακαλιαρόπιτα, τα κυπριακά χαλουμοπιτάκια, τα καλτσούνια Κρήτης, τα πιροσκί με πατάτες, τις φλογέρες με παστουρμά και αβγά και πολλές άλλες. Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα: "Με το βιβλίο αυτό θα ήθελα να συμβάλλω ώστε να διασωθούν οι παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής πίτας. Τα αγνά υλικά, η άριστη ποιότητά τους και η φρεσκάδα τους είναι όλα αυτά που συντελούν σε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Με φύλλο σπιτικό, με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, με γέμιση αλμυρή ή γλυκιά, καλοψημένη και τραγανή, είναι σίγουρα ένας γευστικός πειρασμός!" Η μαγειρική είναι φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα. Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε! Την πρώτη φορά ίσως αποτύχετε, τη δεύτερη θα βελτιωθείτε, την τρίτη θα θριαμβεύσετε! Όλοι θα μιλούν για την πίτα σας... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΑ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση