Το βιβλίο αυτό είναι η ελληνική έκδοση ενός από τα κορυφαία παγκοσμίως εισαγωγικά εγχειρίδια μικροβιολογίας, της επιστήμης που μελετά τον κόσμο των μικροοργανισμών και που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης βιολογίας. Κεντρικός άξονας του βιβλίου είναι η κατανόηση της βασικής βιολογίας των μικροοργανισμών, δηλαδή των θεμελιωδών μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη δομή, τη λειτουργία, αλλά και την ένταξη στο περιβάλλον τους. Επίσης, παρουσιάζει κάποιες κεφαλαιώδους κοινωνικής και οικονομικής σημασίας εφαρμογές στην ιατρική, τη βιομηχανία, τη γεωργία, και τη βιοτεχνολογία, που έχουν τις ρίζες τους στη βασική μελέτη των μικροοργανισμών.
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου παρουσιάστηκε το 1970 από τον Thomas Brock. Αυτό τον εξέχοντα μικροβιολόγο τιμά και ο τίτλος των μετεγενέστερων εκδόσεων του βιβλίου, που συνεχίζονται από τους επιγόνους του. Οι πρόσφατες εκδόσεις, όπως η 10η στην οποία βασίστηκε η ελληνική μετάφραση, προσπάθησαν να διατηρήσουν το βασικό σώμα της «κλασικής» επιστήμης της μικροβιολογίας. Παράλληλα, όμως, ενσωμάτωσαν αρκετές από τις συγκλονιστικές επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, όπως την ουσιαστική κατανόηση της μικροβιακής ζωής σε χημικό επίπεδο, την ανάλυση της πλήρους γενετικής «συνταγής» των μικροοργανισμών (γονιδιωματική ανάλυση), την καλύτερη κατανόηση της εξελικτικής συγγένειας των οργανισμών μεταξύ τους, τη σύγχρονη ιολογία, και τις επαναστατικές δυνατότητες που προσφέρει η χρήση των μονοκύτταρων οργανισμών ως βιοτεχνολογικών μικρο-εργοστασίων.
Το βιβλίο αυτό είναι η ελληνική έκδοση ενός από τα κορυφαία παγκοσμίως εισαγωγικά εγχειρίδια μικροβιολογίας, της επιστήμης που μελετά τον κόσμο των μικροοργανισμών και που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης βιολογίας. Κεντρικός άξονας του βιβλίου είναι η κατανόηση της βασικής βιολογίας των μικροοργανισμών, δηλαδή των θεμελιωδών μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη δομή, τη λειτουργία, αλλά και την ένταξη στο περιβάλλον τους. Επίσης, παρουσιάζει κάποιες κεφαλαιώδους κοινωνικής και οικονομικής σημασίας εφαρμογές στην ιατρική, τη βιομηχανία, τη γεωργία, και τη βιοτεχνολογία, που έχουν τις ρίζες τους στη βασική μελέτη των μικροοργανισμών.
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου παρουσιάστηκε το 1970 από τον Thomas Brock. Αυτό τον εξέχοντα μικροβιολόγο τιμά και ο τίτλος των μετεγενέστερων εκδόσεων του βιβλίου, που συνεχίζονται από τους επιγόνους του. Οι πρόσφατες εκδόσεις, όπως η 10η στην οποία βασίστηκε η ελληνική μετάφραση, προσπάθησαν να διατηρήσουν το βασικό σώμα της «κλασικής» επιστήμης της μικροβιολογίας. Παράλληλα, όμως, ενσωμάτωσαν αρκετές από τις συγκλονιστικές επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, όπως την ουσιαστική κατανόηση της μικροβιακής ζωής σε χημικό επίπεδο, την ανάλυση της πλήρους γενετικής «συνταγής» των μικροοργανισμών (γονιδιωματική ανάλυση), την καλύτερη κατανόηση της εξελικτικής συγγένειας των οργανισμών μεταξύ τους, τη σύγχρονη ιολογία, και τις επαναστατικές δυνατότητες που προσφέρει η χρήση των μονοκύτταρων οργανισμών ως βιοτεχνολογικών μικρο-εργοστασίων.
BROCK ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΜΟΣ ΒBKS.0556265BKS.0556265ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣΚατηγορία: ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ •ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ στην κατηγορία ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ISBN: 978-960-524-201-5 Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ Εκδοτικός οίκος: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Μετάφραση: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Σελίδες: 676 Διαστάσεις: 21Χ29 Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2007 Το βιβλίο αυτό είναι η ελληνική έκδοση ενός από τα κορυφαία παγκοσμίως εισαγωγικά εγχειρίδια μικροβιολογίας, της επιστήμης που μελετά τον κόσμο των μικροοργανισμών και που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης βιολογίας. Κεντρικός άξονας του βιβλίου είναι η κατανόηση της βασικής βιολογίας των μικροοργανισμών, δηλαδή των θεμελιωδών μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη δομή, τη λειτουργία, αλλά και την ένταξη στο περιβάλλον τους. Επίσης, παρουσιάζει κάποιες κεφαλαιώδους κοινωνικής και οικονομικής σημασίας εφαρμογές στην ιατρική, τη βιομηχανία, τη γεωργία, και τη βιοτεχνολογία, που έχουν τις ρίζες τους στη βασική μελέτη των μικροοργανισμών. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου παρουσιάστηκε το 1970 από τον Thomas Brock. Αυτό τον εξέχοντα μικροβιολόγο τιμά και ο τίτλος των μετεγενέστερων εκδόσεων του βιβλίου, που συνεχίζονται από τους επιγόνους του. Οι πρόσφατες εκδόσεις, όπως η 10η στην οποία βασίστηκε η ελληνική μετάφραση, προσπάθησαν να διατηρήσουν το βασικό σώμα της «κλασικής» επιστήμης της μικροβιολογίας. Παράλληλα, όμως, ενσωμάτωσαν αρκετές από τις συγκλονιστικές επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, όπως την ουσιαστική κατανόηση της μικροβιακής ζωής σε χημικό επίπεδο, την ανάλυση της πλήρους γενετικής «συνταγής» των μικροοργανισμών (γονιδιωματική ανάλυση), την καλύτερη κατανόηση της εξελικτικής συγγένειας των οργανισμών μεταξύ τους, τη σύγχρονη ιολογία, και τις επαναστατικές δυνατότητες που προσφέρει η χρήση των μονοκύτταρων οργανισμών ως βιοτεχνολογικών μικρο-εργοστασίων. BROCK ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΜΟΣ Β
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση