Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Πληροφορίες     OK
To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
> > > ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
 
 
 
   
 
organosi texniki estiatorikon monadon photo

organosi texniki estiatorikon monadon photo


ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

BKS.0674048          
ΚατηγορίαMANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην κατηγορία MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΥποκατηγορίαMANAGEMENT
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
από19.17 €
μόνο17.25 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-390-027-6
Συγγραφέας: ΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εκδοτικός οίκος: INTERBOOKS
Σελίδες: 240
Ημερομηνία Έκδοσης: 2009

Στις δεκαετίες του 1970 - 1980 και στις αρχές του 1990, ο τουρισμός μας είχε σημαντική ανάπτυξη και μαζικότητα γεγονός που απορρέει κυρίως από τη συμπίεση των τιμών. Η οργάνωση και οι τεχνικές λειτουργίας των εστιατορικών χώρων, που είχαν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κατά την περίοδο του μεσοπολέμου στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, άρχισε να φθίνει εξαιτίας της ανάγκης προσαρμογής στα δεδομένα του μαζικού τουρισμού. Ο τουρισμός όμως αυτός έγινε ανάγκη ζωής για τον εργαζόμενο μετά τον Β1 Παγκόσμιο πόλεμο.

Παράλληλα έγινε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας και άλλων μορφών εστιατορικών χώρων, εκτός του κλασικού, με ανάλογες τεχνικές και όρους λειτουργίας, που δεν αποτελούν κάτι εντελώς ξεχωριστό αλλά είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα όλων των κανόνων της θεωρίας και της πρακτικής του καλού service.

Στα κεφάλαια του βιβλίου αυτού γίνεται προσπάθεια κατανομής του θεωρητικού μέρους του γνωστικού αντικειμένου Οργάνωση - Λειτουργία - Διαχείριση εστιατορικών μονάδων. Επίσης αναλύει το εστιατόριο σαν μονάδα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων με στόχο το κέρδος, δηλαδή μια οικονομική μονάδα με ποικίλα προβλήματα οργανωτικής αλλά και οικονομικής φύσεως.

Οι παράγοντες που συνθέτουν κάθε μορφής εστιατορικό χώρο σαν αυτόνομη οικονομική μονάδα και βασικό κλάδο εκμετάλλευσης ξενοδοχειακής επιχείρησης, είναι; ο χώρος, ο εξοπλισμός, το ανθρώπινο δυναμικό, οι πρώτες ύλες και οι τεχνικές παραγωγής, διάθεσης και οικονομικού ελέγχου αυτών των διαδικασιών.
Τους συντελεστές αυτούς θα προσπαθήσω στα μέτρα των δυνατοτήτων μου, να παραθέσω αξιολογημένους με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα επιζητώ την εποικοδομιτική κριτική, από την πλευρά κυρίως των συναδέλφων αλλά και του αντίστοιχου επιχειρησιακού κόσμου. Οι κριτικές αυτές και οι τυχόν επισημάνσεις, είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώσουν στο μέλλον. Προς το παρόν, ελπίζω ότι θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και θα βοηθήσει τον άπειρο επαγγελματία και τον σπουδαστή αυτής της κατεύθυνσης.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Last viewed
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (BKS.0674048)
organosi texniki estiatorikon monadon photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
19.17 € -10% = 17.25
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
ISBN: 978-960-390-027-6
Συγγραφέας: ΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εκδοτικός οίκος: INTERBOOKS
Σελίδες: 240
Ημερομηνία Έκδοσης: 2009

Στις δεκαετίες του 1970 - 1980 και στις αρχές του 1990, ο τουρισμός μας είχε σημαντική ανάπτυξη και μαζικότητα γεγονός που απορρέει κυρίως από τη συμπίεση των τιμών. Η οργάνωση και οι τεχνικές λειτουργίας των εστιατορικών χώρων, που είχαν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κατά την περίοδο του μεσοπολέμου στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική, άρχισε να φθίνει εξαιτίας της ανάγκης προσαρμογής στα δεδομένα του μαζικού τουρισμού. Ο τουρισμός όμως αυτός έγινε ανάγκη ζωής για τον εργαζόμενο μετά τον Β1 Παγκόσμιο πόλεμο.

Παράλληλα έγινε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας και άλλων μορφών εστιατορικών χώρων, εκτός του κλασικού, με ανάλογες τεχνικές και όρους λειτουργίας, που δεν αποτελούν κάτι εντελώς ξεχωριστό αλλά είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα όλων των κανόνων της θεωρίας και της πρακτικής του καλού service.

Στα κεφάλαια του βιβλίου αυτού γίνεται προσπάθεια κατανομής του θεωρητικού μέρους του γνωστικού αντικειμένου Οργάνωση - Λειτουργία - Διαχείριση εστιατορικών μονάδων. Επίσης αναλύει το εστιατόριο σαν μονάδα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων με στόχο το κέρδος, δηλαδή μια οικονομική μονάδα με ποικίλα προβλήματα οργανωτικής αλλά και οικονομικής φύσεως.

Οι παράγοντες που συνθέτουν κάθε μορφής εστιατορικό χώρο σαν αυτόνομη οικονομική μονάδα και βασικό κλάδο εκμετάλλευσης ξενοδοχειακής επιχείρησης, είναι; ο χώρος, ο εξοπλισμός, το ανθρώπινο δυναμικό, οι πρώτες ύλες και οι τεχνικές παραγωγής, διάθεσης και οικονομικού ελέγχου αυτών των διαδικασιών.
Τους συντελεστές αυτούς θα προσπαθήσω στα μέτρα των δυνατοτήτων μου, να παραθέσω αξιολογημένους με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα επιζητώ την εποικοδομιτική κριτική, από την πλευρά κυρίως των συναδέλφων αλλά και του αντίστοιχου επιχειρησιακού κόσμου. Οι κριτικές αυτές και οι τυχόν επισημάνσεις, είμαι σίγουρος ότι θα το βελτιώσουν στο μέλλον. Προς το παρόν, ελπίζω ότι θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και θα βοηθήσει τον άπειρο επαγγελματία και τον σπουδαστή αυτής της κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ BKS.0674048 ΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
15.53 MANAGEMENT - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials