To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
Αρχική > Βιβλία > Χόμπυ • Σπορ > ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
 
 
 
   
 
ta manitaria stin elliniki koyzina photo

ta manitaria stin elliniki koyzina photo


ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

BKS.0417068      
ΚατηγορίαΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΥποκατηγορίαΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
Π.Τ.Λ.30.14 €
μόνο27.13 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 960-411-527-8
Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ
Σελίδες: 324
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: 2006

'' Όλα τα χρόνια που περιφέρομαι στην ελληνική ύπαιθρο μελετώντας την άγρια μυκητοχλωρίδα μας διαπίστωσα πως οι περισσότεροι Έλληνες καταναλώνουν τα μανιτάρια ψητά στα κάρβουνα με λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι, ή τηγανητά. Σε πολύ λίγες περιοχές μαγειρεύονται μανιταρόσουπες, μανιταρόπιτες ή άλλες συνταγές. Όμως η ελληνική κουζίνα φημίζεται παγκόσμια για τη φαντασία της, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί και το ελαιόλαδο. Φαίνεται λοιπόν πως όταν φτάνουμε στα μανιτάρια η φαντασία μας εξαντλείται.

Έτσι αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο συνταγών με σκοπό να διευρύνω τη φαντασία της νοικοκυράς και συγχρόνως να συμβάλλω στην αγάπη του μέσου Έλληνα για τα μανιτάρια και στην εκτίμηση και το σεβασμό του για τη γενναιόδωρη φύση.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου θα βρείτε γενικές πληροφορίες για τα μανιτάρια, τα διαιτολογικά τους χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε να τα μαγειρεύετε. Ακολουθούν περιγραφές υπαίθρου και εικόνες των 40 πιο γνωστών και νόστιμων αυτοφυών μανιταριών της ελληνικής μυκητοχλωρίδας. Έτσι, θα γνωρίζετε σε ποια μανιτάρια αναφέρονται οι συνταγές μαγειρικής που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος και οι γαστρονομικές λεπτομέρειες κάθε είδους.

Προσοχή όμως!! Αυτό το βιβλίο είναι βιβλίο μαγειρικής και όχι βοτανικό σύγγραμμα. Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη γνωστών, αυτοφυών μανιταριών στην Ελλάδα και βέβαια δεν είναι όλα εδώδιμα. Μερικά είναι δηλητηριώδη και πολλά δεν τρώγονται γιατί είναι άνοστα, δύσοσμα, σκληρά ή πολύ μαλακά, μικρά ή σπογγώδη. Όλα αυτά τα είδη δεν περιλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο. Εάν λοιπόν αποφασίσετε να συλλέξετε άγρια μανιτάρια μόνοι σας, θα χρειασθείτε τουλάχιστον 2-3 βοτανικά βιβλία για την αναγνώριση μανιταριών ή τη βοήθεια γνωστών ή φίλων σας που έχουν εμπειρία. Θα πρέπει να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα μανιτάρια που συλλέγετε είναι φαγώσιμα.

Η περιγραφή 8 ειδών μυκήτων που όλοι απαντώνται στη χώρα μας και των οποίων τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, αποσκοπεί όχι στο να αποθαρρύνει τους ερασιτέχνες μανιταροσυλλέκτες αλλά να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνετε στα δάση και τα λιβάδια για να συλλέξετε αυτοφυή μανιτάρια. Εάν συλλέγετε αυτά τα οποία γνωρίζετε και αγνοείτε τα υπόλοιπα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

Last viewed
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (BKS.0417068)
ta manitaria stin elliniki koyzina photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
ΠΤΛ 30.14 € μόνο 27.13
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

ISBN: 960-411-527-8
Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ
Σελίδες: 324
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: 2006

'' Όλα τα χρόνια που περιφέρομαι στην ελληνική ύπαιθρο μελετώντας την άγρια μυκητοχλωρίδα μας διαπίστωσα πως οι περισσότεροι Έλληνες καταναλώνουν τα μανιτάρια ψητά στα κάρβουνα με λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι, ή τηγανητά. Σε πολύ λίγες περιοχές μαγειρεύονται μανιταρόσουπες, μανιταρόπιτες ή άλλες συνταγές. Όμως η ελληνική κουζίνα φημίζεται παγκόσμια για τη φαντασία της, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί και το ελαιόλαδο. Φαίνεται λοιπόν πως όταν φτάνουμε στα μανιτάρια η φαντασία μας εξαντλείται.

Έτσι αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο συνταγών με σκοπό να διευρύνω τη φαντασία της νοικοκυράς και συγχρόνως να συμβάλλω στην αγάπη του μέσου Έλληνα για τα μανιτάρια και στην εκτίμηση και το σεβασμό του για τη γενναιόδωρη φύση.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου θα βρείτε γενικές πληροφορίες για τα μανιτάρια, τα διαιτολογικά τους χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε να τα μαγειρεύετε. Ακολουθούν περιγραφές υπαίθρου και εικόνες των 40 πιο γνωστών και νόστιμων αυτοφυών μανιταριών της ελληνικής μυκητοχλωρίδας. Έτσι, θα γνωρίζετε σε ποια μανιτάρια αναφέρονται οι συνταγές μαγειρικής που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος και οι γαστρονομικές λεπτομέρειες κάθε είδους.

Προσοχή όμως!! Αυτό το βιβλίο είναι βιβλίο μαγειρικής και όχι βοτανικό σύγγραμμα. Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη γνωστών, αυτοφυών μανιταριών στην Ελλάδα και βέβαια δεν είναι όλα εδώδιμα. Μερικά είναι δηλητηριώδη και πολλά δεν τρώγονται γιατί είναι άνοστα, δύσοσμα, σκληρά ή πολύ μαλακά, μικρά ή σπογγώδη. Όλα αυτά τα είδη δεν περιλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο. Εάν λοιπόν αποφασίσετε να συλλέξετε άγρια μανιτάρια μόνοι σας, θα χρειασθείτε τουλάχιστον 2-3 βοτανικά βιβλία για την αναγνώριση μανιταριών ή τη βοήθεια γνωστών ή φίλων σας που έχουν εμπειρία. Θα πρέπει να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα μανιτάρια που συλλέγετε είναι φαγώσιμα.

Η περιγραφή 8 ειδών μυκήτων που όλοι απαντώνται στη χώρα μας και των οποίων τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, αποσκοπεί όχι στο να αποθαρρύνει τους ερασιτέχνες μανιταροσυλλέκτες αλλά να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνετε στα δάση και τα λιβάδια για να συλλέξετε αυτοφυή μανιτάρια. Εάν συλλέγετε αυτά τα οποία γνωρίζετε και αγνοείτε τα υπόλοιπα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ BKS.0417068 BKS.0417068 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 960-411-527-8 Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ Σελίδες: 324 Διαστάσεις: 17x24 Ημερομηνία Έκδοσης: 2006 '' Όλα τα χρόνια που περιφέρομαι στην ελληνική ύπαιθρο μελετώντας την άγρια μυκητοχλωρίδα μας διαπίστωσα πως οι περισσότεροι Έλληνες καταναλώνουν τα μανιτάρια ψητά στα κάρβουνα με λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι, ή τηγανητά. Σε πολύ λίγες περιοχές μαγειρεύονται μανιταρόσουπες, μανιταρόπιτες ή άλλες συνταγές. Όμως η ελληνική κουζίνα φημίζεται παγκόσμια για τη φαντασία της, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί και το ελαιόλαδο. Φαίνεται λοιπόν πως όταν φτάνουμε στα μανιτάρια η φαντασία μας εξαντλείται. Έτσι αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο συνταγών με σκοπό να διευρύνω τη φαντασία της νοικοκυράς και συγχρόνως να συμβάλλω στην αγάπη του μέσου Έλληνα για τα μανιτάρια και στην εκτίμηση και το σεβασμό του για τη γενναιόδωρη φύση. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου θα βρείτε γενικές πληροφορίες για τα μανιτάρια, τα διαιτολογικά τους χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε να τα μαγειρεύετε. Ακολουθούν περιγραφές υπαίθρου και εικόνες των 40 πιο γνωστών και νόστιμων αυτοφυών μανιταριών της ελληνικής μυκητοχλωρίδας. Έτσι, θα γνωρίζετε σε ποια μανιτάρια αναφέρονται οι συνταγές μαγειρικής που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος και οι γαστρονομικές λεπτομέρειες κάθε είδους. Προσοχή όμως!! Αυτό το βιβλίο είναι βιβλίο μαγειρικής και όχι βοτανικό σύγγραμμα. Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 είδη γνωστών, αυτοφυών μανιταριών στην Ελλάδα και βέβαια δεν είναι όλα εδώδιμα. Μερικά είναι δηλητηριώδη και πολλά δεν τρώγονται γιατί είναι άνοστα, δύσοσμα, σκληρά ή πολύ μαλακά, μικρά ή σπογγώδη. Όλα αυτά τα είδη δεν περιλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο. Εάν λοιπόν αποφασίσετε να συλλέξετε άγρια μανιτάρια μόνοι σας, θα χρειασθείτε τουλάχιστον 2-3 βοτανικά βιβλία για την αναγνώριση μανιταριών ή τη βοήθεια γνωστών ή φίλων σας που έχουν εμπειρία. Θα πρέπει να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα μανιτάρια που συλλέγετε είναι φαγώσιμα. Η περιγραφή 8 ειδών μυκήτων που όλοι απαντώνται στη χώρα μας και των οποίων τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, αποσκοπεί όχι στο να αποθαρρύνει τους ερασιτέχνες μανιταροσυλλέκτες αλλά να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνετε στα δάση και τα λιβάδια για να συλλέξετε αυτοφυή μανιτάρια. Εάν συλλέγετε αυτά τα οποία γνωρίζετε και αγνοείτε τα υπόλοιπα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε.
24.42
10 1 1

x
Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Οργανα γυμναστικής
Outdoor
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
Προσωπική φροντίδα
Ενδυση - Υπόδηση
Αθλητικά είδη
Βρεφικά - Παιδικά
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials     Zen 10
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.
Πληροφορίες Ρυθμίσεις Απόρριψη Αποδοχή