Η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση, που με την εισβολή της πολυεθνικής και μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας τείνει να παραγκωνιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση: για να μην ξεχάσουμε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, που ανέθρεψε τόσες και τόσες γενιές, αλλά και να ξαναθυμηθούμε ξεχωριστά, γευστικότατα αλλά και πολύ υγιεινά, θρεπτικά εδέσματα.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε 200 παραδοσιακές συνταγές για αλμυρά και γλυκά εδέσματα από όλη την Ελλάδα, χωρισμένα σε 8 μεγάλες κατηγορίες: από πίτες, ζύμες κουλούρια και ορεκτικά, μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, λαδερά, ψαρικά, κρεατικά αλλά γλυκά. Έμφαση έχει δοθεί στις δημοφιλείς πίτες, στα προϊόντα ζύμης αλλά και στα γλυκά εδέσματα που παρασκευάζονται με χίλιους δύο τρόπους, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τόπου, όπως το κλίμα, τα προϊόντα, τα έθιμα, αλλά και την εποχή του χρόνου, τις γιορτές και τη θρησκευτική παράδοση.
Φρόντισα να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο αντιπροσωπευτικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδος που διαθέτει αξιόλογη γαστρονομική παράδοση. Μέσα από τις εικονογραφημένες αυτές σελίδες ίσως αναδυθούν γεύσεις και μυρωδιές από την παιδική σας ηλικία, τότε που τα υλικά ήταν αγνά και προέρχονταν απευθείας από τη φύση, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία.
Βάλτε πάλι στην κουζίνα σας γλυκά με μέλι, σουσάμι και σιμιγδάλι, χειροποίητες χυλοπίτες, τραχανά, χορτόπιτες και τόσα άλλα υπέροχα εδέσματα και απολαύστε μοναδικές γεύσεις άλλων εποχών που συνεχίζουν να μας συναρπάζουν!
Η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση, που με την εισβολή της πολυεθνικής και μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας τείνει να παραγκωνιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση: για να μην ξεχάσουμε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, που ανέθρεψε τόσες και τόσες γενιές, αλλά και να ξαναθυμηθούμε ξεχωριστά, γευστικότατα αλλά και πολύ υγιεινά, θρεπτικά εδέσματα.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε 200 παραδοσιακές συνταγές για αλμυρά και γλυκά εδέσματα από όλη την Ελλάδα, χωρισμένα σε 8 μεγάλες κατηγορίες: από πίτες, ζύμες κουλούρια και ορεκτικά, μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, λαδερά, ψαρικά, κρεατικά αλλά γλυκά. Έμφαση έχει δοθεί στις δημοφιλείς πίτες, στα προϊόντα ζύμης αλλά και στα γλυκά εδέσματα που παρασκευάζονται με χίλιους δύο τρόπους, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τόπου, όπως το κλίμα, τα προϊόντα, τα έθιμα, αλλά και την εποχή του χρόνου, τις γιορτές και τη θρησκευτική παράδοση.
Φρόντισα να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο αντιπροσωπευτικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδος που διαθέτει αξιόλογη γαστρονομική παράδοση. Μέσα από τις εικονογραφημένες αυτές σελίδες ίσως αναδυθούν γεύσεις και μυρωδιές από την παιδική σας ηλικία, τότε που τα υλικά ήταν αγνά και προέρχονταν απευθείας από τη φύση, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία.
Βάλτε πάλι στην κουζίνα σας γλυκά με μέλι, σουσάμι και σιμιγδάλι, χειροποίητες χυλοπίτες, τραχανά, χορτόπιτες και τόσα άλλα υπέροχα εδέσματα και απολαύστε μοναδικές γεύσεις άλλων εποχών που συνεχίζουν να μας συναρπάζουν!
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟBKS.1127506BKS.1127506ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡΚατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 978-618-87091-8-8 Συγγραφέας: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΙΚΟ Σελίδες: 150 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2024 Η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γαστρονομική παράδοση, που με την εισβολή της πολυεθνικής και μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας τείνει να παραγκωνιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση: για να μην ξεχάσουμε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, που ανέθρεψε τόσες και τόσες γενιές, αλλά και να ξαναθυμηθούμε ξεχωριστά, γευστικότατα αλλά και πολύ υγιεινά, θρεπτικά εδέσματα. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε 200 παραδοσιακές συνταγές για αλμυρά και γλυκά εδέσματα από όλη την Ελλάδα, χωρισμένα σε 8 μεγάλες κατηγορίες: από πίτες, ζύμες κουλούρια και ορεκτικά, μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, λαδερά, ψαρικά, κρεατικά αλλά γλυκά. Έμφαση έχει δοθεί στις δημοφιλείς πίτες, στα προϊόντα ζύμης αλλά και στα γλυκά εδέσματα που παρασκευάζονται με χίλιους δύο τρόπους, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τόπου, όπως το κλίμα, τα προϊόντα, τα έθιμα, αλλά και την εποχή του χρόνου, τις γιορτές και τη θρησκευτική παράδοση. Φρόντισα να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο αντιπροσωπευτικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδος που διαθέτει αξιόλογη γαστρονομική παράδοση. Μέσα από τις εικονογραφημένες αυτές σελίδες ίσως αναδυθούν γεύσεις και μυρωδιές από την παιδική σας ηλικία, τότε που τα υλικά ήταν αγνά και προέρχονταν απευθείας από τη φύση, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία. Βάλτε πάλι στην κουζίνα σας γλυκά με μέλι, σουσάμι και σιμιγδάλι, χειροποίητες χυλοπίτες, τραχανά, χορτόπιτες και τόσα άλλα υπέροχα εδέσματα και απολαύστε μοναδικές γεύσεις άλλων εποχών που συνεχίζουν να μας συναρπάζουν! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση