ISBN: 960-206-476-5 Συγγραφέας: ΝΤΑΛΜΠΥ Α., ΓΚΡΕΙΝΤΖΕΡ Σ. Εκδοτικός οίκος: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Μετάφραση: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΗ Σελίδες: 155 Διαστάσεις: 21Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: 2000 Η Μαγειρική της Αρχαιότητας είναι μια συναρπαστική ιστορία της αρχαίας και ρωμαϊκής μαγειρικής και διατροφής. Είναι το πρώτο βιβλίο που διερευνά τη Μεσογειακή κουζίνα της αρχαιότητας, από το 750 π.Χ. μέχρι το 450 μ.Χ. Οι συγγραφείς αντλούν τις πληροφορίες τους από μια πληθώρα συναρπαστικών πηγών που επεκτείνονται πέρα από τις γνωστές συνταγές του Ρωμαίου γαστρονόμου Απίκιου, ο οποίος περιγράφει κυρίως το φαγητό των προνομιούχων κοινωνικών τάξεων του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όλα τα είδη παρουσιάζονται εδώ, επιτρέποντας στο σύγχρονο μάγειρα να αναπαράγει την εδεσματική ποικιλία της αρχαιότητας, από τα συμπόσια της πλούσιας αφρόκρεμας της κοινωνίας, μέχρι τα απλούστερα γεύματα των στρατιωτών και των σκλάβων. Μπορούμε ακόμα και σήμερα να απολαύσουμε πατίνα με σπαράγγια, μουστοκούλουρα, ορεκτικό από ελιά ή καρχαρία από την Τορώνη. Κάθε κεφάλαιο δίνει ένα ενημερωτικό ιστορικό περίγραμμα και οι μεταφράσεις των πενήντα πρωτότυπων συνταγών συνοδεύονται από μια παραλλαγή προσαρμοσμένη ειδικά για τον σύγχρονο μάγειρα. Το βιβλίο εικονογραφείται με ελκυστικές σκηνές φαγητού, κυνηγιού, τελετών και οινοποσίας από αρχαίες τοιχογραφίες, μωσαϊκά και αγγεία.
|