To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
Αρχική > Βιβλία > Κοινωνικές Επιστήμες > ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ Η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
 
 
 
   
 
alypiakos oinos i ampeloyrgia sti skiatho photo

alypiakos oinos i ampeloyrgia sti skiatho photo


ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ Η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

BKS.0020480      
ΚατηγορίαΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στην κατηγορία ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
Π.Τ.Λ.12.20 €
μόνο10.98 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-627-290-5
Συγγραφέας: ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδοτικός οίκος: IWRITE
Σελίδες: 140
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2021

Η αμπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίμησε εύκολα λόγω του άριστου μεσογειακού κλίματος και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν με την καθημερινότητα των Ελλήνων και περισσότερο με τις χαρές και τις λύπες τους. Η οινοπαραγωγή στη μικρή σε έκταση, μα μέγιστη σε φυσικό και άυλο πλούτο Σκιάθο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή από τότε που άρχισε να κατοικείται και το κρασί της επί αιώνες συντροφεύει τους κατοίκους της.

Ποια είναι η ιστορία του στο νησί; Πότε απογειώθηκε η φήμη του; Ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του; Πότε, πού και πώς το «έτσουζαν» οι ντόπιοι; Πώς εμπλούτισε τη γλώσσα, την τέχνη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου; Με ποια εκλεκτά εδέσματα συνοδευόταν και τι άλλο εκτός απ’ το κρασί προσφέρει τ’ αμπέλι στη διατροφική αλυσίδα; Πώς το ανέφεραν στο έργο τους οι δύο σπουδαίοι συνομήλικοι λογοτέχνες που κατάγονται απ’ τη Σκιάθο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, και ιδιαίτερα ο πρώτος, που το τιμούσε δεόντως, προσπαθώντας να βρει βάλσαμο στ’ ατέλειωτα «πάθια και τους καημούς» του;


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Last viewed
ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ Η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ (BKS.0020480)
alypiakos oinos i ampeloyrgia sti skiatho photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
ΠΤΛ 12.20 € μόνο 10.98
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
Κατηγορία: ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στην κατηγορία ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ

ISBN: 978-960-627-290-5
Συγγραφέας: ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδοτικός οίκος: IWRITE
Σελίδες: 140
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2021

Η αμπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίμησε εύκολα λόγω του άριστου μεσογειακού κλίματος και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν με την καθημερινότητα των Ελλήνων και περισσότερο με τις χαρές και τις λύπες τους. Η οινοπαραγωγή στη μικρή σε έκταση, μα μέγιστη σε φυσικό και άυλο πλούτο Σκιάθο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή από τότε που άρχισε να κατοικείται και το κρασί της επί αιώνες συντροφεύει τους κατοίκους της.

Ποια είναι η ιστορία του στο νησί; Πότε απογειώθηκε η φήμη του; Ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του; Πότε, πού και πώς το «έτσουζαν» οι ντόπιοι; Πώς εμπλούτισε τη γλώσσα, την τέχνη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου; Με ποια εκλεκτά εδέσματα συνοδευόταν και τι άλλο εκτός απ’ το κρασί προσφέρει τ’ αμπέλι στη διατροφική αλυσίδα; Πώς το ανέφεραν στο έργο τους οι δύο σπουδαίοι συνομήλικοι λογοτέχνες που κατάγονται απ’ τη Σκιάθο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, και ιδιαίτερα ο πρώτος, που το τιμούσε δεόντως, προσπαθώντας να βρει βάλσαμο στ’ ατέλειωτα «πάθια και τους καημούς» του;

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ Η ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ BKS.0020480 BKS.0020480 ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ Κατηγορία: ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ •ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στην κατηγορία ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ ISBN: 978-960-627-290-5 Συγγραφέας: ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εκδοτικός οίκος: IWRITE Σελίδες: 140 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2021 Η αμπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίμησε εύκολα λόγω του άριστου μεσογειακού κλίματος και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν με την καθημερινότητα των Ελλήνων και περισσότερο με τις χαρές και τις λύπες τους. Η οινοπαραγωγή στη μικρή σε έκταση, μα μέγιστη σε φυσικό και άυλο πλούτο Σκιάθο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή από τότε που άρχισε να κατοικείται και το κρασί της επί αιώνες συντροφεύει τους κατοίκους της. Ποια είναι η ιστορία του στο νησί; Πότε απογειώθηκε η φήμη του; Ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του; Πότε, πού και πώς το «έτσουζαν» οι ντόπιοι; Πώς εμπλούτισε τη γλώσσα, την τέχνη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου; Με ποια εκλεκτά εδέσματα συνοδευόταν και τι άλλο εκτός απ’ το κρασί προσφέρει τ’ αμπέλι στη διατροφική αλυσίδα; Πώς το ανέφεραν στο έργο τους οι δύο σπουδαίοι συνομήλικοι λογοτέχνες που κατάγονται απ’ τη Σκιάθο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, και ιδιαίτερα ο πρώτος, που το τιμούσε δεόντως, προσπαθώντας να βρει βάλσαμο στ’ ατέλειωτα «πάθια και τους καημούς» του;
9.88
10 1 1

x
Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Οργανα γυμναστικής
Outdoor
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
Προσωπική φροντίδα
Ενδυση - Υπόδηση
Αθλητικά είδη
Βρεφικά - Παιδικά
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials     Zen 10
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.
Πληροφορίες Ρυθμίσεις Απόρριψη Αποδοχή