To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
Αρχική > Βιβλία > Χόμπυ • Σπορ > ΖΑΚΥΘΙΝΑ ΦΑΓΙΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ
 
 
 
   
 
zakythina fagia psomia kai glykismata photo

zakythina fagia psomia kai glykismata photo


ΖΑΚΥΘΙΝΑ ΦΑΓΙΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

BKS.0300115      
ΚατηγορίαΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΥποκατηγορίαΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
Εξαντλημένο. Αποστολή ενημέρωσης με email μόλις ξαναγίνει διαθέσιμο
Περιγραφή
ISBN: 978-960-438-191-3
Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Εκδοτικός οίκος: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Σελίδες: 114
Διαστάσεις: 18x18
Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2016

Σκοπός του βιβλίου είναι η καταγραφή των αυθενικών ζακυνθινών συνταγών, έτσι όπως αναφέρονται στις ζακυνθινές εφημερίδες και περιοδικά του 19ου αιώνα, ώστε να διασωθούν στο χρόνο και να αξιοποιηθούν στο σήμερα.

Η Ζάκυνθος, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα, ήταν για οκτώ αιώνες κάτω από δυτική κατοχή. Οι Ιταλοί, και κυρίως οι Ενετοί, επηρέασαν την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη γλώσσα, τη μουσική, την κοινωνία καθώς και τη μαγειρική παράδοση.Οι Γάλλοι επί Ναπολέοντα κατέκτησαν τα νησιά για μικρό χρονικό διάστημα και τα επηρέασαν με τη σειρά τους, όχι μόνο στην πολιτική τους συνείδηση, αλλά και στις γευστικές τους συνήθειες.Οι Βρετανοί, στη συνέχεια, τα κυβέρνησαν για πενήντα χρόνια, χτίζοντας σχολεία και κατασκευάζοντας δρόμους, ευτυχώς όμως χωρίς να επιδράσουν στην αγάπη των Επτανησίων για το σκόρδο και στην αποστροφή τους για τα δυνατά ποτά.

Η ζακυνθινή κουζίνα είναι κατ' εξοχήν μεσογειακή. Έχει ως κόσμημα το γλυκό παρθένο ελαιόλαδο, εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας και του λεμονιού με έντονο σκόρδο και εμπιστεύεται περισσότερο τα αρωματικά χόρτα παρά τα καυτερά μπαχαρικά. Ακόμη και τα συνοδευτικά πιάτα έχουν αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά. Μερικές συνταγές έχουν ιταλικά ονόματα, άλλες πάλι είναι αδιαφιλονίκητα ελληνικές, ενώ υπάρχουν και εξευγενισμένα αστικά πιάτα όπως και μερικά άλλα απλά χωριάτικα. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι συνταγές καλού φαγητού, που έκαναν τους ανθρώπους γενιές και γενιές χαρούμενους και ικανοποιημένους, με δηκτικό χιούμορ και αστείρευτη διάθεση να γράφουν στίχους και νότες.

Μαζί κείμενα για τη ζακυνθινή γαστριμαργία των Διονύση Ρώμα, Ντίνου Κονόμου, Σπύρου Κοριατόπουλου και Νίκια Λούντζη.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

Last viewed
ΖΑΚΥΘΙΝΑ ΦΑΓΙΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ (BKS.0300115)
zakythina fagia psomia kai glykismata photo
Wishlist
Share
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

ISBN: 978-960-438-191-3
Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Εκδοτικός οίκος: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Σελίδες: 114
Διαστάσεις: 18x18
Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2016

Σκοπός του βιβλίου είναι η καταγραφή των αυθενικών ζακυνθινών συνταγών, έτσι όπως αναφέρονται στις ζακυνθινές εφημερίδες και περιοδικά του 19ου αιώνα, ώστε να διασωθούν στο χρόνο και να αξιοποιηθούν στο σήμερα.

Η Ζάκυνθος, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα, ήταν για οκτώ αιώνες κάτω από δυτική κατοχή. Οι Ιταλοί, και κυρίως οι Ενετοί, επηρέασαν την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη γλώσσα, τη μουσική, την κοινωνία καθώς και τη μαγειρική παράδοση.Οι Γάλλοι επί Ναπολέοντα κατέκτησαν τα νησιά για μικρό χρονικό διάστημα και τα επηρέασαν με τη σειρά τους, όχι μόνο στην πολιτική τους συνείδηση, αλλά και στις γευστικές τους συνήθειες.Οι Βρετανοί, στη συνέχεια, τα κυβέρνησαν για πενήντα χρόνια, χτίζοντας σχολεία και κατασκευάζοντας δρόμους, ευτυχώς όμως χωρίς να επιδράσουν στην αγάπη των Επτανησίων για το σκόρδο και στην αποστροφή τους για τα δυνατά ποτά.

Η ζακυνθινή κουζίνα είναι κατ' εξοχήν μεσογειακή. Έχει ως κόσμημα το γλυκό παρθένο ελαιόλαδο, εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας και του λεμονιού με έντονο σκόρδο και εμπιστεύεται περισσότερο τα αρωματικά χόρτα παρά τα καυτερά μπαχαρικά. Ακόμη και τα συνοδευτικά πιάτα έχουν αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά. Μερικές συνταγές έχουν ιταλικά ονόματα, άλλες πάλι είναι αδιαφιλονίκητα ελληνικές, ενώ υπάρχουν και εξευγενισμένα αστικά πιάτα όπως και μερικά άλλα απλά χωριάτικα. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι συνταγές καλού φαγητού, που έκαναν τους ανθρώπους γενιές και γενιές χαρούμενους και ικανοποιημένους, με δηκτικό χιούμορ και αστείρευτη διάθεση να γράφουν στίχους και νότες.

Μαζί κείμενα για τη ζακυνθινή γαστριμαργία των Διονύση Ρώμα, Ντίνου Κονόμου, Σπύρου Κοριατόπουλου και Νίκια Λούντζη.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΖΑΚΥΘΙΝΑ ΦΑΓΙΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ BKS.0300115 BKS.0300115 ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ Κατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 978-960-438-191-3 Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ Εκδοτικός οίκος: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ Σελίδες: 114 Διαστάσεις: 18x18 Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2016 Σκοπός του βιβλίου είναι η καταγραφή των αυθενικών ζακυνθινών συνταγών, έτσι όπως αναφέρονται στις ζακυνθινές εφημερίδες και περιοδικά του 19ου αιώνα, ώστε να διασωθούν στο χρόνο και να αξιοποιηθούν στο σήμερα. Η Ζάκυνθος, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα, ήταν για οκτώ αιώνες κάτω από δυτική κατοχή. Οι Ιταλοί, και κυρίως οι Ενετοί, επηρέασαν την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη γλώσσα, τη μουσική, την κοινωνία καθώς και τη μαγειρική παράδοση.Οι Γάλλοι επί Ναπολέοντα κατέκτησαν τα νησιά για μικρό χρονικό διάστημα και τα επηρέασαν με τη σειρά τους, όχι μόνο στην πολιτική τους συνείδηση, αλλά και στις γευστικές τους συνήθειες.Οι Βρετανοί, στη συνέχεια, τα κυβέρνησαν για πενήντα χρόνια, χτίζοντας σχολεία και κατασκευάζοντας δρόμους, ευτυχώς όμως χωρίς να επιδράσουν στην αγάπη των Επτανησίων για το σκόρδο και στην αποστροφή τους για τα δυνατά ποτά. Η ζακυνθινή κουζίνα είναι κατ' εξοχήν μεσογειακή. Έχει ως κόσμημα το γλυκό παρθένο ελαιόλαδο, εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας και του λεμονιού με έντονο σκόρδο και εμπιστεύεται περισσότερο τα αρωματικά χόρτα παρά τα καυτερά μπαχαρικά. Ακόμη και τα συνοδευτικά πιάτα έχουν αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά. Μερικές συνταγές έχουν ιταλικά ονόματα, άλλες πάλι είναι αδιαφιλονίκητα ελληνικές, ενώ υπάρχουν και εξευγενισμένα αστικά πιάτα όπως και μερικά άλλα απλά χωριάτικα. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι συνταγές καλού φαγητού, που έκαναν τους ανθρώπους γενιές και γενιές χαρούμενους και ικανοποιημένους, με δηκτικό χιούμορ και αστείρευτη διάθεση να γράφουν στίχους και νότες. Μαζί κείμενα για τη ζακυνθινή γαστριμαργία των Διονύση Ρώμα, Ντίνου Κονόμου, Σπύρου Κοριατόπουλου και Νίκια Λούντζη.
0
10 1 1

x
Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Οργανα γυμναστικής
Outdoor
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
Προσωπική φροντίδα
Ενδυση - Υπόδηση
Αθλητικά είδη
Βρεφικά - Παιδικά
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials     Zen 10
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.
Πληροφορίες Ρυθμίσεις Απόρριψη Αποδοχή