ISBN: 960-286-179-7 Συγγραφέας: ΛΑΝΤΜΠΕΡΓΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤ Εκδοτικός οίκος: ΕΛΛΗΝ Μετάφραση: ΓΚΟΛΕΤΗ ΑΛΛΕΣ Σελίδες: 368 Διαστάσεις: 21Χ29 Ημερομηνία Έκδοσης: 1997 Το βιβλίο αποτελεί μια περιγραφική ανάλυση των ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επιχειρήσεων από τα πρώτα πανδοχεία έως τα τεράστια ξενοδοχεία και από τις οικογενειακές ταβέρνες έως τις πολυεθνικές εταιρίες εστιατορίων. Γίνεται προσδιορισμός των παρονομαστών της επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους που έχουν δώσει σχήμα στο στυλ και την κατεύθυνση ενώ έχουν συμπεριληφθεί σύντομες βιογραφικές αναφορές των επιτυχημένων επιχειρηματιών σχετικά με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Παρουσιάζονται θέματα όπως τα πρώτα πανδοχεία και ταβέρνες, η εξέλιξη και το σύγχρονο ξεονοδοχείο /Μοτελ, τα οικονομικά η οργάνωση και λειτουργία των ξενοδοχείων και Μοτελ και οι ξενοδοχειακές λειτουργίες φαγητού και ποτού. Η επιχείρηση του παραθεριστικού ξενοδοχείου, ο τουρισμός γενικά, το εστιατόριο και οι λειτουργίες του, Franchising και Fast Food, το σέρβις του φαγητού σε ιδρύματα, η εμπορική κουζίνα και η διοίκηση του προσωπικού. Τέλος γίνεται αναφορά στη λογιστική και τα οικονομικά, το μηχανολογικό εξοπλισμό και το μάρκετινγκ ξενοδοχείων και εστιατορίων.
|