Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους. Με την αισθησιακή του αφήγηση, μας οδηγεί στις μικρές πατρίδες της γεύσης. Μαζί του ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamon iberico. Στο Langhirano για prosciutto di Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες του foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού, δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, αφημένοι στα χέρια του πρωτοπόρου περιηγητή - σεφ, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της Γαστρονομίας.
Η γευστική περιήγηση στη γειτονιά του Κίμωνα Γεωργίου -σε όλο τον κόσμο- γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν: την γεύση, τη μυρωδιά, τη χαρά της απόλαυσης των δώρων της φύσης. Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και Σεφ στον Κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, την χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης. «Μυστικά» της κοινής καθημερινότητας των ανθρώπων, της ίδιας της επιβίωσης, αποδίδονται μοναδικά από τον συγγραφέα, ώστε να επιβεβαιωθεί πως όλη η γη εκτός από μια μεγάλη αγκαλιά, είναι πάντοτε ένα μεγάλο τραπέζι...
Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους. Με την αισθησιακή του αφήγηση, μας οδηγεί στις μικρές πατρίδες της γεύσης. Μαζί του ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamon iberico. Στο Langhirano για prosciutto di Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες του foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού, δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, αφημένοι στα χέρια του πρωτοπόρου περιηγητή - σεφ, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της Γαστρονομίας.
Η γευστική περιήγηση στη γειτονιά του Κίμωνα Γεωργίου -σε όλο τον κόσμο- γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν: την γεύση, τη μυρωδιά, τη χαρά της απόλαυσης των δώρων της φύσης. Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και Σεφ στον Κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, την χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης. «Μυστικά» της κοινής καθημερινότητας των ανθρώπων, της ίδιας της επιβίωσης, αποδίδονται μοναδικά από τον συγγραφέα, ώστε να επιβεβαιωθεί πως όλη η γη εκτός από μια μεγάλη αγκαλιά, είναι πάντοτε ένα μεγάλο τραπέζι...
ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗBKS.0691128BKS.0691128ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΜΩΝΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΜΩΝΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡΚατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΜΩΝ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 978-960-6748-47-9 Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΜΩΝ Εκδοτικός οίκος: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ Σελίδες: 262 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 2011 Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους. Με την αισθησιακή του αφήγηση, μας οδηγεί στις μικρές πατρίδες της γεύσης. Μαζί του ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamon iberico. Στο Langhirano για prosciutto di Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες του foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού, δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, αφημένοι στα χέρια του πρωτοπόρου περιηγητή - σεφ, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της Γαστρονομίας. Η γευστική περιήγηση στη γειτονιά του Κίμωνα Γεωργίου -σε όλο τον κόσμο- γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν: την γεύση, τη μυρωδιά, τη χαρά της απόλαυσης των δώρων της φύσης. Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και Σεφ στον Κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, την χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης. «Μυστικά» της κοινής καθημερινότητας των ανθρώπων, της ίδιας της επιβίωσης, αποδίδονται μοναδικά από τον συγγραφέα, ώστε να επιβεβαιωθεί πως όλη η γη εκτός από μια μεγάλη αγκαλιά, είναι πάντοτε ένα μεγάλο τραπέζι... ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση