To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
 
 
 
   
 
kayto photo

kayto photo


ΚΑΥΤΟ

BKS.0075428      
ΚατηγορίαΔΙΑΦΟΡΑ
ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ στην κατηγορία ΔΙΑΦΟΡΑ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
Π.Τ.Λ.22.10 €
μόνο17.68 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-218-548-3
Συγγραφέας: ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ
Εκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗ
Σελίδες: 432
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2007

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΕΦ

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής;

Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα!

Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας.

Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά!


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Last viewed
ΚΑΥΤΟ (BKS.0075428)
kayto photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
ΠΤΛ 22.10 € μόνο 17.68
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ στην κατηγορία ΔΙΑΦΟΡΑ

ISBN: 978-960-218-548-3
Συγγραφέας: ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ
Εκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗ
Σελίδες: 432
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2007

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΕΦ

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής;

Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα!

Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας.

Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά!

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΚΑΥΤΟ BKS.0075428 BKS.0075428 ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ ΔΙΑΦΟΡΑ Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ •ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ στην κατηγορία ΔΙΑΦΟΡΑ ISBN: 978-960-218-548-3 Συγγραφέας: ΜΠΑΦΟΡΝΤ ΜΠΙΛ Εκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗ Σελίδες: 432 Διαστάσεις: 14Χ21 Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2007 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΕΦ Τι νομίζετε ότι συμβαίνει στην κουζίνα ενός trendy εστιατορίου της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής; Μάθετε τα μυστικά της καλής κουζίνας από έναν διάσημο δημοσιογράφο (και μαθητευόμενο σεφ)!Ο Bill Buford, εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα ως λογοτεχνικός συντάκτης του περιοδικού New Yorker για να δώσει διέξοδο σ' αυτό που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε μια επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα: Αποφάσισε να γίνει «σκλάβος» στην κουζίνα του διάσημου σεφ Μάριο Μπατάλι, ενός μετρ της υπερβολής, ενός ανθρώπου που τόλμησε να σερβίρει γαρίδες για 7.000 ανθρώπους σ' ένα πάρτι της Apple με το φτυάρι (!) φορτώνοντάς τις σ' ένα καρότσι που λάτρεψε μια σούπα μαριχουάνας στη διάρκεια της καλιφορνέζικης γαστρονομικής επανάστασης που η επίσημη «στολή» του είναι βερμούδα με σακάκι σμόκιν και τσόκαρα! Το Καυτό -αιχμηρό, διασκεδαστικό, γοητευτικά πληθωρικό- είναι το χρονικό των περιπετειών του Μπάφορντ ως μαθητευόμενου σεφ στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋρκέζικο εστιατόριο του Μπατάλι. Με ρυθμό που κόβει την ανάσα, ο συγγραφέας περιγράφει τη φρενίτιδα της κουζίνας: Τα λάθη, τις ταπεινώσεις, τις απογοητεύσεις, τις επιτυχίες του, κι ακόμη τα πιστεύω, τα όνειρά του, τις ουτοπίες και τις μονομανίες του. Αφού «ψήθηκε», λοιπόν, ο Μπάφορντ σ' έναν χώρο με ανθρώπους εθισμένους στην αδρεναλίνη της κουζίνας, αποφάσισε ν' ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του και να μαθητεύσει στην Ιταλία. Μαζί του, ταξιδεύουμε κι εμείς, αρχικά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο στα ακριτικά Απένινα, όπου μαθαίνουμε τα μυστικά των χειροποίητων ζυμαρικών ύστερα σε μια κωμόπολη στους λόφους του Κιάντι, όπου συναντάμε τον Ντάριο Τσεκίνι, τον καλύτερο χασάπη της Ιταλίας, που απαγγέλλει Δάντη και δηλώνει ότι «ο αληθινός χασάπης είναι ταγμένος στις σαρκικές απολαύσεις». Το ταξίδι μας καταλήγει στο Λονδίνο, όπου ο Μπάφορντ μαθαίνει πολλά για το κυνήγι από τον Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, τον πιο πολυσυζητημένο σεφ της Αγγλίας. Ο συγγραφέας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις του για την κουλτούρα του φαγητού, για την ιστορία κάποιων ξεχωριστών πιάτων (μοιάζει ένα τορτελίνι με τον αφαλό μιας γυναίκας;), αλλά και για τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων της εποχής μας. Το Καυτό συνδυάζει την επικούρεια περιήγηση ενός ανθρώπου σε πολύ ξεχωριστά εστιατόρια, την περιγραφή της πορείας του εκκεντρικού Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα, με μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια ενός από τα πιο trendy εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε να το γευτείτε κυριολεκτικά!
14.14
10 1 1

x
Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Οργανα γυμναστικής
Outdoor
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
Προσωπική φροντίδα
Ενδυση - Υπόδηση
Αθλητικά είδη
Βρεφικά - Παιδικά
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials     Zen 10
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.
Πληροφορίες Ρυθμίσεις Απόρριψη Αποδοχή