Από χρήστη ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - Βαθμολογία 9 - 04-11-2016
Καλός για την τιμή. Υποτίθεται δεν κάνει για εσπρέσο και αυτό είναι σωστό διότι η κοπή δεν είναι συμμετρική σε τέτοιους μύλους. Όμως μπορεί κάποιος να πειραματιστεί και να έχει σχετικά καλά αποτελέσματα.
Για χρήση με τις καφετιέρες εσπρέσο Arielli ή παρόμοιες, με τους κόκκους καφέ που επέλεξα εγώ χρειάζομαι 10-12 το πολύ δευτερόλεπτα για τον διπλό, ο μονός είναι πιο δύσκολος, άλλοι χρόνοι. Νομίζω όσο πιο πολύ γεμίζει ο μύλος τόσο μεγάλη η ασυμμετρία, δεν πρόκειται να γίνει σωστά με μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο το αποτέλεσμα για διπλό εσπρέσο είναι ικανοποιητικό για την κατηγορία, μόνο για αυτή τη συγκεκριμένη ποσότητα, γέμισμα ίσα που να φαίνεται το λευκό ημισφαίριο πάνω στον άξονα του μύλου, (2 περίπου μερίδες κόκκων με το δοσομετρητή της Arielli). Μετά το πέρας του χρόνου κοπής, γυρίζουμε το μύλο ανάποδα και πατώντας κατά μικρά διαστήματα την εκκίνηση για να ξεκολλήσει το μείγμα, ανοίγουμε το καπάκι ανάποδα!
Χρησιμοποιήστε κάτι όχι αιχμηρό για το ξεκόλλημα του υπόλοιπου καφέ π.χ. ένα καλαμάκι και ρίξτε τα τελευταία κοψίματα στο καπάκι-δοχείο. Μην χρησιμοποιείτε το μύλο για κόψιμο άλλων καρπών αν θέλετε να παραμείνει ως έχει. Δεν χρειάζεται να καθαρίζεται συχνά εάν κόβει μόνο καφέ.
Το άρωμα του καφέ νομίζω αντισταθμίζει την ασυμμετρία στο κόψιμο και το αποτέλεσμα είναι, για μένα, ίσως και πιο καλό από έναν καλά αλεσμένο καφέ ο οποίος απλά ξεθύμανε. Δική σας η επιλογή, Σώμα ή άρωμα.
Ίσως δημιουργηθούν περίεργα τρεξίματα στη ροή στο μπρίκι, λογικό λόγω ασυμμετρίας.
Στα 10-12 το πολύ δευτερόλεπτα για τον διπλό, το πάτημα να είναι σχετικά καλό. Μετά τα 12 και με το ίδιο πάτημα ίσως η ροή αρχίζει να περιορίζεται αισθητά και ο καφές ίσως καεί. Θα έλεγα 1-2 δευτερόλεπτα ίσως διαφορές ανάλογα με το σώμα του καφέ που θα επιλεγεί.
Όσο και να προσπαθείτε, μια 10-20% διαφορά δε την γλιτώνετε εκτός εάν είστε πολύ προσεκτικοί.
Όλα προφανώς με την παραδοχή κόστος/όφελος, μη νομίζετε πως είναι και ο σωστός τρόπος, απλά γίνεται. Στα χρήματα (στα 14 περίπου ευρώ) είναι καλή επιλογή και για εσπρέσο αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Για κανονικό μύλο εσπρέσο οι τιμές βρίσκονται σε εντελώς άλλη κατηγορία.
Από χρήστη ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Βαθμολογία 10 - 12-10-2016
ΓΑΖΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΤΣΑΛΙΝΕΣ ΛΕΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ
Από χρήστη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ - Βαθμολογία 8 - 01-01-2016
Η ποιότητα πολυ στιβαρή, φαίνεται οτι θα αντέξει χρόνια. Ο μύλος κόβει πολυ καλά τους κόκκους του καφε για γαλλικό, τωρα για ελληνικό οχι και τοσο αλλα γινεται δουλειά... Για τα λεφτά της πάντως αξίζει! Value for money.
Από χρήστη ΚΕΝΤΡΟΣ ΘΥΜΙΟΣ - Βαθμολογία 8 - 04-04-2015
Πολυ καλη αλλα για να βγει ο καφες θελει προσπαθεια γιατι κολαει λιγο στα πλαγια. Αλλα τη συνιστω σε ολους ΤΕΛΕΙΑ και ειδικα για την τιμη της.
Από χρήστη ΠΟΥΛΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Βαθμολογία 10 - 17-03-2015
φοβερος παιδια και ειδικα για την τιμη του
Για χρήση με τις καφετιέρες εσπρέσο Arielli ή παρόμοιες, με τους κόκκους καφέ που επέλεξα εγώ χρειάζομαι 10-12 το πολύ δευτερόλεπτα για τον διπλό, ο μονός είναι πιο δύσκολος, άλλοι χρόνοι. Νομίζω όσο πιο πολύ γεμίζει ο μύλος τόσο μεγάλη η ασυμμετρία, δεν πρόκειται να γίνει σωστά με μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο το αποτέλεσμα για διπλό εσπρέσο είναι ικανοποιητικό για την κατηγορία, μόνο για αυτή τη συγκεκριμένη ποσότητα, γέμισμα ίσα που να φαίνεται το λευκό ημισφαίριο πάνω στον άξονα του μύλου, (2 περίπου μερίδες κόκκων με το δοσομετρητή της Arielli). Μετά το πέρας του χρόνου κοπής, γυρίζουμε το μύλο ανάποδα και πατώντας κατά μικρά διαστήματα την εκκίνηση για να ξεκολλήσει το μείγμα, ανοίγουμε το καπάκι ανάποδα!
Χρησιμοποιήστε κάτι όχι αιχμηρό για το ξεκόλλημα του υπόλοιπου καφέ π.χ. ένα καλαμάκι και ρίξτε τα τελευταία κοψίματα στο καπάκι-δοχείο. Μην χρησιμοποιείτε το μύλο για κόψιμο άλλων καρπών αν θέλετε να παραμείνει ως έχει. Δεν χρειάζεται να καθαρίζεται συχνά εάν κόβει μόνο καφέ.
Το άρωμα του καφέ νομίζω αντισταθμίζει την ασυμμετρία στο κόψιμο και το αποτέλεσμα είναι, για μένα, ίσως και πιο καλό από έναν καλά αλεσμένο καφέ ο οποίος απλά ξεθύμανε. Δική σας η επιλογή, Σώμα ή άρωμα.
Ίσως δημιουργηθούν περίεργα τρεξίματα στη ροή στο μπρίκι, λογικό λόγω ασυμμετρίας.
Στα 10-12 το πολύ δευτερόλεπτα για τον διπλό, το πάτημα να είναι σχετικά καλό. Μετά τα 12 και με το ίδιο πάτημα ίσως η ροή αρχίζει να περιορίζεται αισθητά και ο καφές ίσως καεί. Θα έλεγα 1-2 δευτερόλεπτα ίσως διαφορές ανάλογα με το σώμα του καφέ που θα επιλεγεί.
Όσο και να προσπαθείτε, μια 10-20% διαφορά δε την γλιτώνετε εκτός εάν είστε πολύ προσεκτικοί.
Όλα προφανώς με την παραδοχή κόστος/όφελος, μη νομίζετε πως είναι και ο σωστός τρόπος, απλά γίνεται. Στα χρήματα (στα 14 περίπου ευρώ) είναι καλή επιλογή και για εσπρέσο αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Για κανονικό μύλο εσπρέσο οι τιμές βρίσκονται σε εντελώς άλλη κατηγορία.