Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Πληροφορίες     OK
To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
 
 
 
   
 
i geysi tis mnimis photo
i geysi tis mnimis photo


Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

BKS.0352273          
ΚατηγορίαΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ στην κατηγορία ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΥποκατηγορίαΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
από13.00 €
μόνο11.70 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-572-020-9
Συγγραφέας: ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Εκδοτικός οίκος: ΙΚΑΡΟΣ
Σελίδες: 272
Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ

Τι κάνει κάποιον να αφιερώσει τη ζωή του στο φαγητό και τη γαστρονομία;

Από την μεταπολεμική Ελλάδα στο Λονδίνο της δεκαετίας του '60, από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης στο αριστοκρατικό εγγλέζικο boarding school, στο Παρίσι, κι από κει στο Νιού Τζέρσευ, στο Ισραήλ, πίσω στην Αθήνα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, στη Γλασκώβη, και μετά στην ακαδημαϊκή ζωή του Κέιμπριτζ παρακολουθούμε τον Αλβέρτο Αρούχ να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να επαναστατεί, να ερωτεύεται, να γίνεται πατέρας, να ξαναερωτεύεται, να γίνεται καθηγητής Οικονομικών. Σε κάθε πόλη και χωριό, από φοιτητής ακόμη, αναζητά και ανακαλύπτει την τοπική κουζίνα, μαγειρεύει, πειραματίζεται και καταγράφει τη γεύση, την αίσθηση που αφήνει κάθε ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Μια γεμάτη ζωή μέσα από γευστικές μνήμες και μυρωδιές. που καθόρισαν την προσωπικότητα του συγγραφέα. Κι εκείνος με τη σειρά του, ως Επίκουρος, μέσα από την αρθρογραφία του, αλλά και την επαφή του με τα εστιατόρια, τους νέους μάγειρες, τους παραγωγούς, διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμερα λέγεται Νέα Ελληνική Κουζίνα.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Last viewed
Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ (BKS.0352273)
i geysi tis mnimis photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
13.00 € -10% = 11.70
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
ISBN: 978-960-572-020-9
Συγγραφέας: ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Εκδοτικός οίκος: ΙΚΑΡΟΣ
Σελίδες: 272
Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ

Τι κάνει κάποιον να αφιερώσει τη ζωή του στο φαγητό και τη γαστρονομία;

Από την μεταπολεμική Ελλάδα στο Λονδίνο της δεκαετίας του '60, από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης στο αριστοκρατικό εγγλέζικο boarding school, στο Παρίσι, κι από κει στο Νιού Τζέρσευ, στο Ισραήλ, πίσω στην Αθήνα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, στη Γλασκώβη, και μετά στην ακαδημαϊκή ζωή του Κέιμπριτζ παρακολουθούμε τον Αλβέρτο Αρούχ να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να επαναστατεί, να ερωτεύεται, να γίνεται πατέρας, να ξαναερωτεύεται, να γίνεται καθηγητής Οικονομικών. Σε κάθε πόλη και χωριό, από φοιτητής ακόμη, αναζητά και ανακαλύπτει την τοπική κουζίνα, μαγειρεύει, πειραματίζεται και καταγράφει τη γεύση, την αίσθηση που αφήνει κάθε ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Μια γεμάτη ζωή μέσα από γευστικές μνήμες και μυρωδιές. που καθόρισαν την προσωπικότητα του συγγραφέα. Κι εκείνος με τη σειρά του, ως Επίκουρος, μέσα από την αρθρογραφία του, αλλά και την επαφή του με τα εστιατόρια, τους νέους μάγειρες, τους παραγωγούς, διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμερα λέγεται Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ BKS.0352273 ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
10.53 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials