Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Πληροφορίες     OK
To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
> > > ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
 
 
 
   
 
geyseis tis lakonikis gis photo

geyseis tis lakonikis gis photo


ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

BKS.0172760          
ΚατηγορίαΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
ΥποκατηγορίαΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
από16.60 €
μόνο14.94 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 978-960-16-4852-1
Συγγραφέας: ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗ
Σελίδες: 224
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ ΖΩΜΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

H σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δε συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός.

Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό, μετά στο αρνί και στο κατσίκι και τελευταία στο βοδινό, είναι τα κύρια στοιχεία της διατροφής των Λακώνων.

Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο.

Σε μία εποχή που ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής που σμιλεύτηκε στη διάρκεια χιλιετιών τείνει να χαθεί, βιβλία όπως το Γεύσεις της λακωνικής γης. Από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο της κ. Μαρίας Καράμπελα αποτελούν προσφορά για το σήμερα και για τις γενιές που έρχονται. Για το σήμερα γιατί είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων και για το αύριο γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους να τη γνωρίσουν και να την προσπελάσουν.
Αντωνία Τριχοπούλου, Νοέμβριος 2014


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ

Last viewed
ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ (BKS.0172760)
geyseis tis lakonikis gis photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
16.60 € -10% = 14.94
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
ISBN: 978-960-16-4852-1
Συγγραφέας: ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗ
Σελίδες: 224
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ ΖΩΜΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

H σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δε συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός.

Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό, μετά στο αρνί και στο κατσίκι και τελευταία στο βοδινό, είναι τα κύρια στοιχεία της διατροφής των Λακώνων.

Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο.

Σε μία εποχή που ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής που σμιλεύτηκε στη διάρκεια χιλιετιών τείνει να χαθεί, βιβλία όπως το Γεύσεις της λακωνικής γης. Από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο της κ. Μαρίας Καράμπελα αποτελούν προσφορά για το σήμερα και για τις γενιές που έρχονται. Για το σήμερα γιατί είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων και για το αύριο γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους να τη γνωρίσουν και να την προσπελάσουν.
Αντωνία Τριχοπούλου, Νοέμβριος 2014

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ BKS.0172760 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ
13.45 ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ


Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Λευκές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials