Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Πληροφορίες     OK
To Νο1 Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα
Αγορά χωρίς εγγραφή
Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 90€
Για τηλεφωνικές παραγγελίες
211 500 0 500
> > > ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 
 
 
   
 
epexergasia kai syntirisi trofimon photo

epexergasia kai syntirisi trofimon photo


ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

BKS.0191877          
ΚατηγορίαΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΥποκατηγορίαΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Χωρίς έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point!
από35.16 €
μόνο31.64 €
περιλαμβάνει ΦΠΑ

Προσθήκη στη wishlist
Περιγραφή
ISBN: 960-351-525-6
Συγγραφέας: ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Σειρά: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Σελίδες: 500
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: 2004

Η διατροφή μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάλληλη επεξεργασία των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) τα οποία μετατρέπονται σε νέα προϊόντα και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας. Τα τρόφιμα όμως, ως φθαρτά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε συνθήκες περιβάλλοντος και η πρόκληση ανεπιθύμητων μεταβολών όχι μόνο μειώνει την εμπορική τους αξία, αλλά, πολύ περισσότερο, τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου.

Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στην παρουσίαση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν αυτές τις μεταβολές στα τρόφιμα, έτσι ώστε αυτά να είναι ασφαλή για την υγεία του καταναλωτή. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα αίτια που προκαλούν την ποιοτική υποβάθμιση και τις αλλοιώσεις στα τρόφιμα καθώς και για τις διάφορες μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με τις οποίες μπορούν να παραχθούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ικανά να διατηρηθούν χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές και αλλοιώσεις. Περιλαμβάνει τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με θερμική και μη επεξεργασία, τις μεθόδους συντήρησης των τροφίμων σε χαμηλές θερμοκρασίες, τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης με απομάκρυνση νερού από τα τρόφιμα, τις ζυμώσεις που εφαρμόζονται στην παραγωγή τροφίμων και τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα, τους φυσικούς και χημικούς αντιμικροβιακούς παράγοντες, τα αντιοξειδωτικά και τους παράγοντες αντιμετώπισης της μελάνωσης που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά και τις αρχές της τεχνολογίας πολλαπλών εμποδίων που εφαρμόζονται στη βελτίωση των παραδοσιακών και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με δεκαετή και πλέον εμπειρία διδασκαλίας του αντικειμένου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας στο έργο αυτό ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις των φοιτητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με την επιστήμη, την παραγωγή και την εμπορία των τροφίμων, όσο και στις ανάγκες συστηματικής ενημέρωσης του μέσου καταναλωτή, του οποίου η ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα των τροφίμων που μπαίνουν στο σπίτι του.


Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος
Σύνολο ψήφων: 0 Σχολιάστε και ψηφίστε

Αναζήτηση στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Last viewed
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (BKS.0191877)
epexergasia kai syntirisi trofimon photo
Κατόπιν παραγγελίας
Wishlist
Share
35.16 € -10% = 31.64
Περιγραφή
Αξιολόγηση
Σχετικά
ISBN: 960-351-525-6
Συγγραφέας: ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Σειρά: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Σελίδες: 500
Διαστάσεις: 17x24
Ημερομηνία Έκδοσης: 2004

Η διατροφή μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάλληλη επεξεργασία των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) τα οποία μετατρέπονται σε νέα προϊόντα και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας. Τα τρόφιμα όμως, ως φθαρτά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε συνθήκες περιβάλλοντος και η πρόκληση ανεπιθύμητων μεταβολών όχι μόνο μειώνει την εμπορική τους αξία, αλλά, πολύ περισσότερο, τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου.

Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στην παρουσίαση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν αυτές τις μεταβολές στα τρόφιμα, έτσι ώστε αυτά να είναι ασφαλή για την υγεία του καταναλωτή. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα αίτια που προκαλούν την ποιοτική υποβάθμιση και τις αλλοιώσεις στα τρόφιμα καθώς και για τις διάφορες μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με τις οποίες μπορούν να παραχθούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ικανά να διατηρηθούν χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές και αλλοιώσεις. Περιλαμβάνει τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με θερμική και μη επεξεργασία, τις μεθόδους συντήρησης των τροφίμων σε χαμηλές θερμοκρασίες, τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης με απομάκρυνση νερού από τα τρόφιμα, τις ζυμώσεις που εφαρμόζονται στην παραγωγή τροφίμων και τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα, τους φυσικούς και χημικούς αντιμικροβιακούς παράγοντες, τα αντιοξειδωτικά και τους παράγοντες αντιμετώπισης της μελάνωσης που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά και τις αρχές της τεχνολογίας πολλαπλών εμποδίων που εφαρμόζονται στη βελτίωση των παραδοσιακών και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με δεκαετή και πλέον εμπειρία διδασκαλίας του αντικειμένου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας στο έργο αυτό ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις των φοιτητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με την επιστήμη, την παραγωγή και την εμπορία των τροφίμων, όσο και στις ανάγκες συστηματικής ενημέρωσης του μέσου καταναλωτή, του οποίου η ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα των τροφίμων που μπαίνουν στο σπίτι του.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο
Βαθμολογία    
email    
Σχόλιο (Τα σχόλια σε greeklish δεν θα γίνονται δεκτά)
Με την αποστολή αποδέχεστε τους Όρους και Προυποθέσεις χρήσης καθώς και τους όρους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως αναγράφονται στο site.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ BKS.0191877 ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
28.48 ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Υπολογιστές
Ήχος - Εικόνα
Τηλεπικοινωνίες
Ηλεκτρικές συσκευές
Εργαλεία
Μουσικά όργανα
Security
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Gadgets & Παιχνίδια
Είδη γραφείου
Βιβλία
Ταινίες DVD - Blu Ray
    Stockhouse     Crazysundays     Eshop specials