ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, είναι ένα γευστικό ταξίδι στη Θεσσαλική Γη. Σελίδες φορτισμένες συναισθημα-τικά, που μεταφέρουν ένα βαρύ πολιτιστικό φορτίο σε μια διαδρομή που μοιάζει με μια βαθιά, μακρινή ματιά στο χώρο και στο χρόνο. Η Γη της Θεσσαλίας είχε πάντα τον τρόπο να σε ταξιδεύει στις πιο απόκρυφες γωνιές της και τη δύναμη να σε αγγίζει στο νου και στην καρδιά. Αυτός ο τόπος έχει ακόμη αυτή τη μοναδική ικανότητα που σε καλεί για να σε τιμήσει και να τον τιμήσεις. Να τον ακολουθήσεις μέσα από τις γεύσεις και τη γοητεία των ανθρώπων του και να ανακαλύψεις τις ποικίλες εκ-φράσεις του.
Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί τα αρώματα, τα χρώματα, το φως, η ιστορία, τα έθιμα, οι συνήθειες, ακόμα και οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που αποτελούσαν και αποτελούν το πολιτιστικό κύτταρο του συγκεκριμέ-νου τόπου για πολλούς αιώνες και που παράλληλα προσδιόρισαν και καθόρισαν τη γευστική του ταυτότητα.
Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, επιχειρεί μια διαδρομή στον πλούτο των παραδοσιακών εδεσμάτων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλικής Γης. Ένα αυθεντικό παραδοσιακό πιάτο από το Πήλιο για παράδειγμα, έχει την ικανότητα όχι μόνο να μετουσιώνεται σε τελετουργία και να προκαλεί ευχάριστα τις αισθήσεις, αλλά και να μας ταξιδεύει στο χώρο, το χρόνο, την ιστορία και τις αξίες. Το βιβλίο δεν είναι μια απλή καταγραφή συνταγών μαγειρικής. Περιέχει πλήθος πληροφοριών που μας ξενα-γούν στο συγκεκριμένο τόπο μέσα από τα βάθη της ιστορίας του. Από τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τα μυστικά της παράδοσης της Θεσσαλίας, μέχρι τα χρώματα και τα αρώματα της. Από τις παραδοσιακές συντα-γές για το γάμο, τις βαπτίσεις, τις μεγάλες γιορτές μέχρι και την τέχνη του καλού καφέ και της πρέφας. Ακόμα μας αποκαλύπτει τις ενδυματολογικές συνήθειες και τα τραγούδια που συνόδευαν κάθε εκδήλωση μέχρι τις σπουδαίες περιοχές που είναι πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.
Εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό, παλιές γκραβούρες, χαμένες μνήμες που ξυπνούν αναμνήσεις και νοσταλγία, οι τέσσερις εποχές του χρόνου, τα έθιμα τους, οι γιορτές και οι γαστρονομικές τους προτάσεις, ευρετήριο συντα-γών που μας ταξιδεύει στη γευσιγνωσία των περιοχών του συγκεκριμένου τόπου. Μαγικές λέξεις όπως: Αγριο-γούρονο σαλμί, Ζυμαρούλα με κολοκύθι, Κεφτέδες Φαρνάσα, Πλαστός και Μελαχρινή, Πρασοτηγανιά και Λα-ζαράκια θα ηχήσουν γλυκά στο μυαλό αποκαλύπτοντας τη σαγήνη τους. Με το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας επιχειρούμε να ξανασυναντήσουμε το παρελθόν, τις πατρίδες που μένουν πά-ντα στην καρδιά μας με το μεγαλείο των αισθήσεων που τις χαρακτηρίζουν, τις γεύσεις που σαγηνεύουν και ακό-μα μαγεύουν τον ουρανίσκο, τα ήθη και τα έθιμα ενός ελληνισμού που ζει και μέσα από την τέρψη της γεύσης.
ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, είναι ένα γευστικό ταξίδι στη Θεσσαλική Γη. Σελίδες φορτισμένες συναισθημα-τικά, που μεταφέρουν ένα βαρύ πολιτιστικό φορτίο σε μια διαδρομή που μοιάζει με μια βαθιά, μακρινή ματιά στο χώρο και στο χρόνο. Η Γη της Θεσσαλίας είχε πάντα τον τρόπο να σε ταξιδεύει στις πιο απόκρυφες γωνιές της και τη δύναμη να σε αγγίζει στο νου και στην καρδιά. Αυτός ο τόπος έχει ακόμη αυτή τη μοναδική ικανότητα που σε καλεί για να σε τιμήσει και να τον τιμήσεις. Να τον ακολουθήσεις μέσα από τις γεύσεις και τη γοητεία των ανθρώπων του και να ανακαλύψεις τις ποικίλες εκ-φράσεις του.
Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί τα αρώματα, τα χρώματα, το φως, η ιστορία, τα έθιμα, οι συνήθειες, ακόμα και οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που αποτελούσαν και αποτελούν το πολιτιστικό κύτταρο του συγκεκριμέ-νου τόπου για πολλούς αιώνες και που παράλληλα προσδιόρισαν και καθόρισαν τη γευστική του ταυτότητα.
Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, επιχειρεί μια διαδρομή στον πλούτο των παραδοσιακών εδεσμάτων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλικής Γης. Ένα αυθεντικό παραδοσιακό πιάτο από το Πήλιο για παράδειγμα, έχει την ικανότητα όχι μόνο να μετουσιώνεται σε τελετουργία και να προκαλεί ευχάριστα τις αισθήσεις, αλλά και να μας ταξιδεύει στο χώρο, το χρόνο, την ιστορία και τις αξίες. Το βιβλίο δεν είναι μια απλή καταγραφή συνταγών μαγειρικής. Περιέχει πλήθος πληροφοριών που μας ξενα-γούν στο συγκεκριμένο τόπο μέσα από τα βάθη της ιστορίας του. Από τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τα μυστικά της παράδοσης της Θεσσαλίας, μέχρι τα χρώματα και τα αρώματα της. Από τις παραδοσιακές συντα-γές για το γάμο, τις βαπτίσεις, τις μεγάλες γιορτές μέχρι και την τέχνη του καλού καφέ και της πρέφας. Ακόμα μας αποκαλύπτει τις ενδυματολογικές συνήθειες και τα τραγούδια που συνόδευαν κάθε εκδήλωση μέχρι τις σπουδαίες περιοχές που είναι πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.
Εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό, παλιές γκραβούρες, χαμένες μνήμες που ξυπνούν αναμνήσεις και νοσταλγία, οι τέσσερις εποχές του χρόνου, τα έθιμα τους, οι γιορτές και οι γαστρονομικές τους προτάσεις, ευρετήριο συντα-γών που μας ταξιδεύει στη γευσιγνωσία των περιοχών του συγκεκριμένου τόπου. Μαγικές λέξεις όπως: Αγριο-γούρονο σαλμί, Ζυμαρούλα με κολοκύθι, Κεφτέδες Φαρνάσα, Πλαστός και Μελαχρινή, Πρασοτηγανιά και Λα-ζαράκια θα ηχήσουν γλυκά στο μυαλό αποκαλύπτοντας τη σαγήνη τους. Με το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας επιχειρούμε να ξανασυναντήσουμε το παρελθόν, τις πατρίδες που μένουν πά-ντα στην καρδιά μας με το μεγαλείο των αισθήσεων που τις χαρακτηρίζουν, τις γεύσεις που σαγηνεύουν και ακό-μα μαγεύουν τον ουρανίσκο, τα ήθη και τα έθιμα ενός ελληνισμού που ζει και μέσα από την τέρψη της γεύσης.
ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣBKS.0548089BKS.0548089ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΦΗΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΦΗΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡΚατηγορία: ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ •ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΦΗ στην κατηγορία ΧΟΜΠΥ-ΣΠΟΡ ISBN: 960-437-015-4 Συγγραφέας: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΦΗ Εκδοτικός οίκος: ΚΟΧΛΙΑΣ Σελίδες: 296 Διαστάσεις: 21Χ30 Ημερομηνία Έκδοσης: 2005 ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, είναι ένα γευστικό ταξίδι στη Θεσσαλική Γη. Σελίδες φορτισμένες συναισθημα-τικά, που μεταφέρουν ένα βαρύ πολιτιστικό φορτίο σε μια διαδρομή που μοιάζει με μια βαθιά, μακρινή ματιά στο χώρο και στο χρόνο. Η Γη της Θεσσαλίας είχε πάντα τον τρόπο να σε ταξιδεύει στις πιο απόκρυφες γωνιές της και τη δύναμη να σε αγγίζει στο νου και στην καρδιά. Αυτός ο τόπος έχει ακόμη αυτή τη μοναδική ικανότητα που σε καλεί για να σε τιμήσει και να τον τιμήσεις. Να τον ακολουθήσεις μέσα από τις γεύσεις και τη γοητεία των ανθρώπων του και να ανακαλύψεις τις ποικίλες εκ-φράσεις του. Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί τα αρώματα, τα χρώματα, το φως, η ιστορία, τα έθιμα, οι συνήθειες, ακόμα και οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που αποτελούσαν και αποτελούν το πολιτιστικό κύτταρο του συγκεκριμέ-νου τόπου για πολλούς αιώνες και που παράλληλα προσδιόρισαν και καθόρισαν τη γευστική του ταυτότητα. Το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, επιχειρεί μια διαδρομή στον πλούτο των παραδοσιακών εδεσμάτων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλικής Γης. Ένα αυθεντικό παραδοσιακό πιάτο από το Πήλιο για παράδειγμα, έχει την ικανότητα όχι μόνο να μετουσιώνεται σε τελετουργία και να προκαλεί ευχάριστα τις αισθήσεις, αλλά και να μας ταξιδεύει στο χώρο, το χρόνο, την ιστορία και τις αξίες. Το βιβλίο δεν είναι μια απλή καταγραφή συνταγών μαγειρικής. Περιέχει πλήθος πληροφοριών που μας ξενα-γούν στο συγκεκριμένο τόπο μέσα από τα βάθη της ιστορίας του. Από τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τα μυστικά της παράδοσης της Θεσσαλίας, μέχρι τα χρώματα και τα αρώματα της. Από τις παραδοσιακές συντα-γές για το γάμο, τις βαπτίσεις, τις μεγάλες γιορτές μέχρι και την τέχνη του καλού καφέ και της πρέφας. Ακόμα μας αποκαλύπτει τις ενδυματολογικές συνήθειες και τα τραγούδια που συνόδευαν κάθε εκδήλωση μέχρι τις σπουδαίες περιοχές που είναι πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό, παλιές γκραβούρες, χαμένες μνήμες που ξυπνούν αναμνήσεις και νοσταλγία, οι τέσσερις εποχές του χρόνου, τα έθιμα τους, οι γιορτές και οι γαστρονομικές τους προτάσεις, ευρετήριο συντα-γών που μας ταξιδεύει στη γευσιγνωσία των περιοχών του συγκεκριμένου τόπου. Μαγικές λέξεις όπως: Αγριο-γούρονο σαλμί, Ζυμαρούλα με κολοκύθι, Κεφτέδες Φαρνάσα, Πλαστός και Μελαχρινή, Πρασοτηγανιά και Λα-ζαράκια θα ηχήσουν γλυκά στο μυαλό αποκαλύπτοντας τη σαγήνη τους. Με το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας επιχειρούμε να ξανασυναντήσουμε το παρελθόν, τις πατρίδες που μένουν πά-ντα στην καρδιά μας με το μεγαλείο των αισθήσεων που τις χαρακτηρίζουν, τις γεύσεις που σαγηνεύουν και ακό-μα μαγεύουν τον ουρανίσκο, τα ήθη και τα έθιμα ενός ελληνισμού που ζει και μέσα από την τέρψη της γεύσης. ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΠληροφορίεςΡυθμίσειςΑπόρριψηΑποδοχή
Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.
Αποθήκευση