ISBN: 960-351-241-9 Συγγραφέας: ΑΓΓΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Σελίδες: 176 Διαστάσεις: 18x25 Ημερομηνία Έκδοσης: 1999 Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δύο μέρη και εννέα κεφάλαια. Αναφέρεται στα τρία βασικά είδη διατροφής του ανθρώπου και σε ένα νέο είδος το Φινόκιο, η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να αποβεί επικερδής στους Έλληνες λαχανοκαλλιεργητές. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τα κεφάλαια: Λιπαντικά στοιχεία στην θρέψη των φυτών, Καλλιέργεια, Ασθένειες των αναφερομένων καλλιεργειών και Καταπολέμηση τους.Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα κεφάλαια: Μεταποίηση, Κονσερβοποίηση, Κατάψυξη, Αφυδάτωση των λαχανικών και ένα ειδικό κεφάλαιο για τα Συντηρητικά τροφίμων. Ο κ. Αθανάσιος Αγγίδης είναι Γεωπόνος-ειδικός Τεχνολόγος τροφίμων. Στην προσπάθεια του να δώσει έμφαση, με εμπειρικά στοιχεία της μακροχρόνιας εμπειρίας του και με σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία στην καλλιέργεια και μεταποίηση γνωστών και νέων λαχανικών, έχει εκδώσει δύο ακόμη βιβλία. «Το Σπαράγγι» - Καλλιέργεια-Αξιοποίηση, που συνετέλεσε σημαντικά στην επέκταση της νέας αυτοδύναμου και συναλλαγματοφόρου καλλιέργειας του Σπαραγγιού καιΤο «Τομάτα Υπαίθρια» - Κηπευτική- Βιομηχανική- Καλλιέργεια -Αξιοποίηση
|